Bursa'da 28 Şubat mağduru emekli askerler, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istiyor

Bursa'da 28 Şubat mağduru emekli askerler, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istiyor

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyeleri, 'Zeytin Dalı 'Harekatı'nda gönüllü görev yapmak için Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdu. 

2018.02.08 13:13 - Son Güncellenme: 2018.02.08 13:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 28 Şubat mağduru emekli askerler, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istiyor
03:29 Bursa'da 28 Şubat mağduru emekli askerler, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istiyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 28 Şubat mağduru emekli askerler, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak istiyor

ASDER üyesi 773 emekli asker, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin, Münbiç ve diğer harekatlarında hiçbir karşılık beklemeksizin gönüllü görev almak için başvurdu. Dilekçe, ASDER Genel Başkan Yardımcısı E. Tabip Kıdemli Albay Hasan Hüseyin Uludağ tarafından Milli Savunma Bakanı Müsteşarı Ali Fidan ve Askeralma Genel Müdürü Tuğgeneral Davut Ala'ya teslim edildi.

ASDER Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "28 Şubat, devletin bütün kurumlarında bir tasfiye harekatının yaşandığı ve milletin devletten koparıldığı bir süreçti. Bu süreçte bizler de ordudan koparıldık. O gün ordu içerisindeki milli değerlere mensup yaklaşık 5 bine yakın arkadaşımız tasfiye edildi. Bir o kadar arkadaşımız da psikolojik baskılar kurularak emekliliğe sevk ettirildi. O arkadaşlarımızın kurduğu ASDER, mücadelesini sürdürdü. Bu derneğin katkılarıyla Batı Çalışma Grubu (BÇG) davası Ankara'da devam ediyor. Bunlardan da 60'ı müebbet hapisle yargılanmaktadır. Bugün ordumuz milli ve asli unsuruna döndü. Bu unsura dönen ordunun mensupları olarak dünün 28 Şubat sürecini oluşturan ASDER mensubu 733 kişilik astsubay ve subaylar olarak biz de ordumuzla birlikte sefere hazırız. Ordudan dışlanmış olsak da milletimizle olan bağımız hiç kopmadı. Her zaman milletimizin yanında yer aldık. Çanakkale'de zafere ulaştığımız gibi bugün de Suriye'nin demokratikleşmesi adına ordumuzun muzafferiyete ulaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Gerek görülmesi halinde göreve hazır olduklarını belirten ASDER üyelerinin verdiği dilekçede şunlara yer verildi:

"Türkiye'nin bekası, güya müttefikimiz olan bazı devletlerce desteklenen YPG/PYD/PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerince işgal edilmiş, sınırımızdaki Suriye topraklarında yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizin bu terör örgütlerinin zulmünden kurtarılması için Fırat Kalkanı Harekatı'nın devamı olarak Afrin'e başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Özgür Suriye Ordusu tarafından başarıyla sürdürülmektedir. Bizler dini inançları ve inançlarının gereğini yerine getirmeye çalışmamız sebebiyle 28 Şubat sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Yüksek Askeri Şura kararlarıyla 28 Şubat cuntacıları tarafından organize şekilde tasfiye edilen subay ve astsubaylarız. 2011 yılında şu an Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi doğrultusunda TBMM tarafından çıkartılan 6191 sayılı kanunla bir kısım hakları iade edilen ve zulme uğradıkları tescillenen Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyeleriyiz. Kahraman ordumuzun her kuvvet ve sınıfından kara, hava, deniz, jandarma, piyade, tankçı, topçu, muhabere, levazım, istihkam, pilot, hakim ve tabip gibi her branştan teknisyen üyemiz bulunmaktadır. Türkiye'nin güvenliği, devletimizin bekası, terör örgütlerince işgal edilmiş Suriye sınırımızdaki yerleşim bölgelerinde yaşayan Arap, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizin zulümden kurtarılması için icra edilmekte olan 'Zeytin Dalı Harekatı'na ve bundan sonra devam edeceğine, etmesi gerektiğine inandığımız 'Mümbiç Harekatı'na ve devamındaki her türlü faaliyete gönüllü olarak katılmak, hiçbir karşılık beklemeden görev almak istiyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.08 13:13 - Son Güncellenme: 2018.02.08 13:15 - HABER MERKEZİ
A