Bursa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Bursa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bursa'da coşku ile kutlandı.

2019.04.23 13:13 - Son Güncellenme: 2019.04.23 15:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
05:46 Bursa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yıldönümü Atatürk Anıtı önüne çelenk konulması ile başladı.

Nilüfer Cumhuriyet Alanı'nda devam eden törenlere yüzlerce öğrenci katıldı. Bursa Valisi Kadri Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da yer aldığı törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şiirlerin okunması, mehter gösterisi, Mustafa Kemal'in Kağnısı oyunun sergilenmesi ilgi topladı.

Suriyeli öğrencilerin oratoryo gösterisi ile devam eden program halk oyunları gösterisi ile sona erdi. 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "Egemenliğimiz ulusal varlığımızın başında gelir. Egemenlik tarih boyunca şanlı ecdadımız için en önemli ulusal duruş mücadelesi olmuştur. Yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlar ile onlarla iş birliği yapan iç ve dış mihraplara karşı millet olarak yaptığımız mücadelede demokrasi platformuna geçiş sürecine öncelik eden bu önemli gün tarihimizin dönüm noktasından biri olmuştur. İnanıyoruz ki kendileri küçük, ama yürekleri kocaman olan çocuklarımız, sevgi, dostluk bağlarının gelişmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 

Törene katılan çocuklar ise çok mutlu olduklarını ifade ederek gönüllerince eğlendi. 

Nilüfer'de de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan 23 Nisan coşkusu, düzenlenen etkinliklerle devam etti. Nilüfer Belediyesi'nin çelenk sunma törenine CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Alper Özdemir, meclisi üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de çelenklerini sundu. 

Tören alanında açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Başkan Turgay Erdem, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Millet Meclisi'ni kurup, ilk milli mücadeleyi başlattığı ve kurtuluşumuza ilk adımı attığı günlerdeki bu mücadeleyi çocuklarımıza armağan etmiştir. Her türlü çalışmada çocuklarımıza önemli görev düşüyor. Çünkü çocuklarımız, bizim geleceğimizi inşa edecek nesillerdir. Çocuklarımızın, geleceğe sahip çıkarak, Atatürk ilke ve inkılaplarının peşinden koşacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Gemlik'te 23 Nisan böyle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. yıl kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Gemlik'te de düzenlenen coşkuyla kutlandı. Saat 09:00'da Atatürk anıtı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenk'inin anıta sunulması ile başlayan program İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere geçilmesi ile sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. yıl kutlamaları saat 10.00'da İlçe Spor Salonunda devam etti. Düzenlenen törenlere Gemlik İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Siyasi Parti Başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Kemal İnan, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve garnizon komutanı tarafından tarafından verildi. Etkinlikler ilçede eğitim gören ilkokul öğrencileri tarafından okunan şiirler ve bir birinden güzel halk oyunları gösterilerle son buldu.

İlçe Spor Salonunda düzenlenen programın ardından yüzlerceçocuk, belediye bandosu eşliğindeellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katıldı.Protokol üyelerinin de katıldığı kortej yürüyüşü Demokrasi Meydanında son buldu. Çizgi film karakterleri ve palyaçolarında bulunduğu etkinlik alanında tüm çocuklar 23 Nisan coşkusunu aileleriyle birliktedoyasıya eğlenerek yaşadı.

Etkinlikler boyuncaminiklerle aynı heyecanı ve mutluluğu yaşadığını söyleyenGemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocukları kırmayarak, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Belediye Başkanlık koltuğuna küçük Enes oturdu

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, mahalli idareler seçiminde bir konuşma esnasında araya gidip Gemlik ile ilgili projelerini anlatan Gazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Enes Çelik'e 23 Nisan dolayısıyla koltuğunu devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, makamını bir süreliğine Gazi Ortaokulu öğrencisi Enes Çelik'e teslim etti. Başkan Çelik, kendi okulundan makam arabasıyla Belediyeye geldi. Belediyede personel ve birimleri ziyaret ederken, görevlerinde de başarılar diledi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tüm Çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, bayramın önemine de değindi. Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler hedefine ulaşımın ana etkeninin çocuklar olduğunu ve çocuklarımıza aktarılacak  eğitim seviyesinin yükselmeye aracı olacağını da vurguladı. Bugünün çocuklarının yarının doktoru, mühendisi, belediye başkanı ve ülkeyi idare eden bireyler olacağını ifade ederken, "Enes ile bir kahve toplantısı sırasında karşılaştık. Kendini çok iyi anlatabilen bir çocuk, bana bir takım sorular yöneltmişti. Ben de ona eğer Belediye Başkanı seçilirsem 23 Nisan'da koltuğu sana devrediceğim diye söz vermiştim. Sözümü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi

Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Gazi Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Enes Çelik ise, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çocuklara bu bayramı hediye ettiği için teşekkür ederken,  "Cumhuriyetin geleceği gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza güvenini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize bir bayram hediye etmiştir" dedi.

23 Nisan münasebetiyle Gemlik Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan 6. Sınıf öğrencisi Enes Çelik, daha çok spor faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini isterken, çeşitli birim müdürlüklerine de talimat verdi. Başkan Çelik'in ilk talimatı Gemlik Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne oldu. Çelik verdiği talimatla, kendisinin de öğrencisi olduğu TSO Gemlik Gazi Okulu'nun eksikleri olan; pota, file ve spor salonu yapılmasına yönelikti. Başkan'ın ikinci talimatı ise; Park ve Bahçeler müdürlüğüne okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve yenilenmesi oldu.

Belediye yönetimiyle ilgili Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Başkan Yardımcısı Bayram Demir'den de bilgi alan Enes Çelik; Umurbey'deki Celal Bayar Anıt Mezarını ziyaret ederken, otobüs durağı mevkii'nde de esnaf ziyareti gerçekleştirerek programını sonlandırdı.

Mudanya'da dev Türkiye haritalı kutlama

Mudanya Belediyesi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Mudanya İlçe Stadı'nda harika bir bayram şenliğini çocuklarla buluşturdu. Oyun parkları ve atölye çadırlarında gün boyu eğlenen çocuklar, Türk bayrağı ve Atatürk portresi parçalarından Türkiye haritasının oluştuğu dev bir puzzle yaptı.

Mudanya Belediyesi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda özel bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Mudanya'daki kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, "Çocuk Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Mudanya İlçe Stadı'nda düzenlenen şenlikte yüzlerce çocuk buluştu. Mudanyalı minikler, oyun parklarında bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı. Oyun parkları ve atölye çadırlarında gün boyu eğlenen çocuklar, Türk bayrağı ve Atatürk portresi parçalarından Türkiye haritasının oluştuğu dev bir puzzle yaptı. Etkinlikte ayrıca İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu'ndan 300 öğrenci, canlı ay yıldız performansı gerçekleştirdi.

"GELECEĞİMİZ SİZLERE EMANET"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, etkinlikler kapsamında Arnavutköy Limanı'nda Mudanya Çocuk Meclisi Başkanı Fatma Şevval Köse ve meclis üyesi çocuklarla birlikte 23 Nisan anı duvarına el izini bıraktı. Başkan Türkyılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçle kutlandığını vurguladı. Milli bayramların coşkusunun Mudanya'da artarak devam edeceğinin altını çizen Türkyılmaz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, geleceğimiz size emanet, her günümüz, Cumhuriyetimizin her günü sizlerle aydınlık olsun. Hepinizi çok seviyoruz" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.23 13:13 - Son Güncellenme: 2019.04.23 15:57 - HABER MERKEZİ
A