Bursa'da 10 milyon fidan toprakla buluşuyor

Bursa'da 10 milyon fidan toprakla buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" konulu protokol kapsamında Bursa'da ve tüm yurtta "Fidan Dikim Etkinliği" gerçekleştirildi.

2018.11.06 14:53 - Son Güncellenme: 2018.11.06 14:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 10 milyon fidan toprakla buluşuyor

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı "Fidan Dikim Etkinliği" gerçekleştirildi. Etkinliğin Bursa bölümünde öğrenciler fidan dikimi için Osmangazi Gündoğdu Köyünde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans ile katıldığı Bursa ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen "Fidan Dikim Etkinliği"nde ilk ve ortaokul öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, "Hayata geçirilen bu proje sayesinde 81 vilayetimizin tamamında 10 milyon fidan okul çağındaki evlatlarımız adına toprakla buluşuyor. Böylece her öğrencimizin bir fidanı olması sağlanıyor. Bu projenin, çocuklarımıza tabiata sahip çıkma bilincini de aşılayacağına inanıyorum. Tüm bakanlıklarımıza, kurumlarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Ormanların dünya genelinde azaldığına dikkat çeken Erdoğan, "Bakınız bugün çatışma ve savaşlardan sonra insanları yerlerini terk etmeye zorlayan sebeplerin başında çölleşme sorunu geliyor. Her yıl insanlık olarak 10 milyon hektardan fazla tarım arazisini kaybediyor, 5 milyon orman arazisini de tahrip ediyoruz. Yaklaşık 1 milyar insan yeterli beslenemiyor. Çok daha vahimi, yanlış toprak kullanımı nedeniyle 2035 yılına kadar küresel gıda üretiminin yüzde 12 azalması bekleniyor. Şu gerçeği artık hepimiz çok iyi kavramak zorundayız. Şayet önlem almazsak, şimdiden adım atmazsak, ilerde çocuklarımız çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak. Tabiata, çevreye, hayata dair bakış açımızı düzeltmezsek, bu dünya maalesef yaşanılır bir yer olmaktan tamamen çıkacaktır." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "İki temel unsur var. Birincisi eğitim almış yetişmiş bireyler ikincisi yaşanılabilir çevre. Bu iki amacın bir arada olduğu günü yaşıyoruz bugün. Sizler yaptıklarınızla gayretinizle dünyaya bakışınızla geleceği şekillendireceksiniz çevreye kazandırdığımız ağaçlar da bu ülkenin gelecekte daha yaşanılabilir olmasını sağlayacak. Sizler de biliyorsunuz ki ağaçlar toprak kaybını önleyen en önemli unsurlardır. İlkokul öğretmenim "Ağaçların her biri bir askerdir." derdi. Bizler de bugün burada Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde toprağımızı koruyacak bir ordu yetiştireceğiz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Amacımız yeşili ve ağacı çoğaltmak, orman sevgisini aşılamak. Sevgili çocuklarımıza ağaç ve orman konusunda bilinç oluşturmayı ve onları koruma duyarlılığını geliştirmeliyiz. Bu faaliyet şu anda tüm Türkiye'de düzenlendiğini düşündüğümüzde ne kadar büyük bir ağaçlandırma çalışması olduğu daha iyi anlaşılacaktır." şeklinde konuştu.

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan, tüm Türkiye'de dikilecek olan 10 milyon fidanın Bursa etabı olan 370 bin fidanın ilklerini hep birlikte burada dikeceğiz. Orman yetiştirmek kutsal bir görevdir. Genç nesillerin bu konuda bilgilenmesi ve sahiplenmesi Ülkemiz için çok önemli." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amaçlanıyor.

Hedef Toplumsal Bilinç

Toplumda ağaç ve orman konusunda duyarlılığı arttırmak, fidan dikme etkinliğine daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak; öğrencilerde ağaç dikme, ormanı ve çevreyi koruma duygusunu hissettirmek için geliştirilen proje büyük destek alırken, dikim çalışmalarına illerde öğrencilerin yanı sıra yönetici ve öğretmenler de katıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.06 14:53 - Son Güncellenme: 2018.11.06 14:54 - HABER MERKEZİ
A