Bursa Büyükşehir Belediyesi kemer sıkma politikasına engellilerden başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi kemer sıkma politikasına engellilerden başladı

Bursa'da engelliler kaderine terk edildi... 5 milyar lira borcu olan Bursa Büyükşehir Belediyesi kemer sıkma politikasına ilk önce engellilerden başladı.

2017.12.15 11:25 - Son Güncellenme: 2017.12.15 11:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Büyükşehir Belediyesi kemer sıkma politikasına engellilerden başladı
01:04:47 Bursa'da Başkan Aktaş, yol haritasını açıkladı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Başkan Aktaş, yol haritasını açıkladı

Bursa'da Engelli Kadınlar Derneği'ne ( Enkader) ücretsiz olarak tahsis edilen lokalin boşaltılması istenildi.

2014 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin talimatı ile tahsis edilen 2 katlı binada engelli kadınlar sosyal aktivite ve mesleki gelişim kurslarından, BUSMEK aracılığı ile faydalanıyordu.

Dernek Başkanı Canan Baygın; tahliye talebini cep telefonuna gelen SMS ile öğrendiğini belirterek, "Biz Sayın Başkan Alinur Aktaş'tan randevu talebimizi beklerken, ivedilikle bizden binayı boşaltmamızı istediler. Engelli kadınlara gösterilen ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederek, yeni projelerimiz hakkında bilgilendirme yapacakken, gelen mesajla yıkıldık. Eğer Büyükşehir bize tahsis ettiği bina ile bir yükünden kurtulacaksa (!), bizler her zaman başkanımızın yanında oluruz. Derneğin 2018 yılındaki yeni projelerinin açılışına çağıramayacağımız sayın başkanımız Aktaş'ı kapanış için vermiş olduğumuz törene bekliyoruz. Eşyalarımızı toplamaya başladık. Büyükşehir'in envanterinde bize uygun, uzun vadede üzerinde bina yapılmayacak, satışı hemen olmayacak bir arsayı bize tahsis ederlerse, Kızılay da uygun görürlerse, bir çadır alıp faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bize güvenerek derneğimize üye olan kadınlara yarı yolda bırakamam" açıklamasını yaptı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.15 11:25 - Son Güncellenme: 2017.12.15 11:29 - HABER MERKEZİ
A