Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Radyo Bursada Bugün'de canlı yayına katıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Radyo Bursada Bugün'de canlı yayına katıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Radyo Bursada Bugün'de katıldığı programda Bursa'da yapılan yatırımların bir kısmı ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyareti masaya yatırıldı. Bursa'nın, Cumhurbaşkanının gönlünde ayrı bir yeri olduğunu anlatan Başkan Aktaş, "Bursa'da yarım işlerimiz çok, bunlar hemen bitirilecek" dedi.

2018.06.21 10:08 - Son Güncellenme: 2018.06.21 10:13 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Radyo Bursada Bugün'de canlı yayına katıldı
01:51 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursada Bugün'ü ziyaret etti

İLGİLİ VİDEO

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursada Bugün'ü ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Radyo Bursada Bugün 94.2 frekansında canlı yayına katıldı. Programda soruları yanıtlayan Aktaş, otopark sorununun çözülmesi konusunda Bursa merkezin yanı sıra ilgi gören ilçelerde de otopark yapımına tam gaz devam edildiğini belirterek, "Zaman içerisinde katkı yollarımızın olacağını söyledik. Yeni birkaç viyadük ve köprümüz var. Dolaysıyla biz inşallah gerçekleştireceğimiz otoparklarla beraber trafikte ciddi rahatlamalar yapacağız. Mesela örnek olarak Mudanya'da belki hala bir miktar sıkıntı var ama oluşturduğumuz yeni 1200 araçlık otopark ile beraber eğer kurallar ve kaideler düzgün bir şekilde uygulanırsa inanın ciddi bir rahatlama olduğunun farkındalığını yaşadığını gördük insanların. Yine Gölyazı, bizim çok rağbet gören yerimiz. Orada 2 tane büyük otoparkımızı oluşturduk, otoparkın altyapı çalışmaları daha devam ediyor. Bursa merkezde de yaptığımız belirli uygulamalar var" şeklinde konuştu. 


Ulaşım ve kentsel dönüşüm konusuna da değinen Aktaş, "Ulaşımda sorunlarımız halen var. Halen daha bazı öneriler var. Otobüs talepleri geliyor. Bunlar da bizim için bir fırsat, bu sorunları da yerinde görüyoruz. Kentsel dönüşüm ile alakalı dile getirilen konular var. Ama şunu söyleyebilirim konu ne olursa olsun politik çözümlerle her şey hallolacak diye bir kaide yok. Notlarımızı alıyoruz, dönüp anında bilgilendirmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
 



Cumhurbaşkanı Bursa'dan mutlu ayrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğanın 24 Haziran seçimlerinden önce Bursa'ya yaptığı ziyareti de değerlendiren Başkan Aktaş, mitingle ilgili gecikme konusunda ise, "Ramazan, insanlara miting 15.30 olarak duyurulmuş. Bu planlı bir şey yani Niğde'deki saat belli her şey belli. Aslında miting saati 16.30 idi. Lakin sayın Cumhurbaşkanımız, bir cenazeye katılmasından ötürü saat 18:20'de burada olabildi. Yani kitleyi karşıdan görebiliyorsunuz, insanlar oruçlu. Sıcak da tam tepeden vuruyor, hiçbir gölgelik söz konusu değil. Birileri sayıları tartışıyor da, metrajlardan insanların sayıları belli. O alanda da işin açıkçası herkes miting yapmaya cesaret edemez. Gökdere'de dar uzun bir caddede metrekareye düşen insan sayısı belli. 10 bin kişiyi toplayarak siz oradaki sayılarla kıyaslayamazsınız. Bize emniyetin söylediği ise 40 bin civarında bir kitlenin olduğu. Ama takdir edersiniz ki 3 saatlik bir beklemede biraz sirkülasyon olmadı değil" sözlerini dile getirdi.


"Gençlerin Erdoğan'a sevgisi çok yüksek"
Yapılan şehir turunda Recep Tayyip Erdoğan ile aynı otobüste olduklarının altını çizen Aktaş, özellikle gençlerin Cumhurbaşkanına çok ilgili olduklarını söyledi. Aktaş, "Ben bizzat sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu otobüste idim. Kendisi tam 1 buçuk saat ayakta bekledi. Özellikle gençlerin sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük ilgisi var. Bundan çok mutlu oldu. Daha sonra sayın Başbakan Yardımcımız ile yaptığı bayram görüşmesinde de bunu aynı şekilde ifade etmiş ve sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu Bey de bunları bize aynen aktardı. Bir kere sayın Cumhurbaşkanımız buradan çok mutlu bir şekilde ayrıldı, bunu özellikle ifade edeyim. Tabii Bursa Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye her zaman güçlü bir destek verdi. Biz de bunu burada yine gördük.  Bunlar tek başına gösterge midir? Kesinlikle değildir. Ama şunu ifade edeyim, 3 saat güneşin alnında oruçlu bir şekilde beklemek bana göre her babayiğidin harcı değil" sözlerini kullandı.

"Hastaneye gitmeden önce hasta olmamayı öğrenmek lazım"
Başkan Aktaş, "Ben bazı hastanelerimiz ve bazı yaşam merkezlerimizin temel atma ve açılış törenlerine katıldım. Şimdi biz yıllarca hep hastaneleri konuştuk ama hastaneye gitmeden önce sağlıklı kalmayı çok fazla konuşamadık. Bu yeni oluşturulan sağlıklı yaşam merkezleri, 17 ilçenin tamamında konuşlandırıldı. Ya bitti ya da temeli atıldı. İnegöl'de temel  attık, Mudanya'da açılış yaptık, Kemalpaşa'da temelini attık. Bir hastane yapabilmek için aylarca yıllarca uğraşıldı.  Şehrimizin en küçük nüfuslu İlçesi Büyükorhan'da bile çok ciddi bir hastanenin temeli atıldı. Bu yıl sonuna kadar da hastanenin açılışı gerçekleştirilecek. Şimdi bunları şunun için ifade ediyorum. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ciddi yatırımlar yapıldı. Yeterli mi? Değil. Yaşam merkezlerinde insanlar hastanelere gitmeden önce insanların sağlıklı kalabilmeleri adına her alanda ciddi çalışmalar yapılıyor ve bunlar ekipmanla destekleniyor" dedi.

"15-20 yılda yapılan hatalar bir çırpıda düzelmez"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda istifa eden Bursa Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Recep Altepe hakkında da soruları cevaplayan Aktaş, konuşmasını şu şekilde noktaladı: "Önceki belediye başkanımız da bizim partimizden sevdiğimiz bir ağabeyimiz ve büyüğümüz. Nihai değerlendirme başta genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olmak üzere parti büyüklerimize ait. Ben şimdi evveliyatı ile alakalı çok fazla yorum yapma durumunda değilim ama siyaset yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız fotoğrafı karşıdan daha net bir şekilde okuyor. Mudanya'nın köyünde doğru kabul edilen bir olay, Belki İnegöl'ün köyünde doğru olarak kabul edilmeyebilir. Biz bazen büyük işler yaptığımızı zannedip o kadar büyük masraflar yapıyoruz ki. O koca koca, heybetli, halkın 'baba' diye tabir ettiği döner kavşaklardaki uygulamalarda akıllı kavşak uygulaması yapacağız dedik. Gördük ki akıllı kavşak uygulaması şehir trafiğinde yüzde 35lere varan bir rahatlama yaptı. Bir yerde fuzuli orta refüjler, işgaller var. Burada 15-20 yılın ihmalleri var. Bunları bir çırpıda ortadan kaldırmak mümkün değil. Şunu açıkça ifade ediyorum yarım işler acilen bitirilecek. Çok yarım işimiz var."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.06.21 10:08 - Son Güncellenme: 2018.06.21 10:13 - Yaman Kaya
A