Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a meclis toplantısında tepki

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a meclis toplantısında tepki

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yılın ilk meclis toplantısında imza gerginliği yaşandı. Oturum başlamadan, 4 görevlinin meclis üyelerine "Evrak teslim edilmeden ve içeriği açıklanmadan" zimmet defterine imza attırmak istemesi, muhalefet partilere mensup meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

2018.01.19 13:29 - Son Güncellenme: 2018.01.19 13:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a meclis toplantısında tepki
04:57 Erdoğan'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan çok özel dosya

İLGİLİ VİDEO

Erdoğan'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan çok özel dosya

Tepkilerin yükselmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, görevli personele "Ne için imza alıyorsunuz?" diye sorması üzerine Yazı İşleri yetkilisinin "Efendim BURULAŞ'a devredilen Terminal için yaptığımız itiraz reddedilmiş" cevabı üzerine belediye başkanları ve meclis üyeleri şok oldu. Gönderilen kararın katip üye tarafından okunması ile tansiyon düştü. Meclisin Denetim Kurulunun seçimi sırasında da muhalefetin üye verme talebi, belediyeler ile ilgili olan yasanın kısıtlayan maddeleri oy çokluğu ile reddedildi.

AKTAŞ'A SERT TEPKİ!

CHP Gurup sözcüsü Erdal Aktuğ, mecliste muhalefet partileri sözcülerinin dilek ve temennilerinin muhalefetin en sona bırakıldığı gerekçesi ile basın toplantısı yaptı. Aktuğ; "Sayın başkan Alinur Aktaş, göreve geldiğinde Bursa'yı birlikte yöneteceğiz dediğinde umutlanmıştık. Zanettik ki; Bursa'yı muhalefet parti meclis üyelerinin ve şehrin dinamikleri olan STK'ların görüşleri alınarak uygulamaya yapılacak! Yanılmışız. En azından kandırılmadık! AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul il başkanımız ile ilgili açıklamalarını etik bulmuyoruz. Biz görevden alınan, metezori istifa ettirilen ilçe başkanları hakkında yorum yapıyor muyuz?,  bir yerde duydunuz mu, şu kadarı FETÖ'cü, bu kadarı By-Lock'çu? Siyaseti salonlarda değil halkın arasında yapan bir partinin temsilcisi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz var. Bursa devlet yatırımlarında üvey evlat muamelesi görüyor. Metro ve Stadyum için gereken teşvik, Hükümet de bu kadar güçlü iken bu yatırımları alamazlarsa biz bunun altında çok neden ararız ve buluruz. Gemlik olayı hala gizemini koruyor. Erdoğan Pazar günü şehrimize geliyor, bizim bir şeyler söylemimize gerek yok, kendi gittiğinde ilçeyi dolaşıp fazla değil 3 kişi ile görüşmüş olsa gerçeği görecek! Marka değeri olan Gemlik'e bu vicdansızlığı yapmayalım. Bürokrat kıyımı başladıktan sonra personel arasındaki iletişim sorunu tavan yaptı. Personel içindeki korkuyu, yaptığı işe yansıtıyor. Başkan bunun farkına varmalı. Besaş ve Katlı Otoparklara olan fahiş zammı kınıyoruz. Yönetime geldiğinizde yüzde 10 olarak uyguladığınız su ve ulaşım indirimini alkışlamıştık. Demek ki; Büyükşehir'de delik tahminimizden daha büyük ki, otoparka yüzde 45, ekmeğe yüzde 25'i yapıştırdınız!" ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.19 13:29 - Son Güncellenme: 2018.01.19 13:48 - HABER MERKEZİ
A