Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan tarımda kalite vurgusu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan tarımda kalite vurgusu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin tarım potansiyelinin önemli bir avantaj olduğunu belirterek, tarımda sürdürülebilir gelişimi sağlarken üreticiye de katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Aktaş, tarımın Bursa'nın en önemli kozlarından olduğunu belirterek, "Tarımda da kaliteyi yaşamalıyız" dedi.

2018.11.07 18:02 - Son Güncellenme: 2018.11.07 18:02 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan tarımda kalite vurgusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Tarım A.Ş. tarafından düzenlenen 'Meyve Zararlıları İle Mücadelede Biyolojik Kriterler ve Alınacak Önlemler' konulu eğitim ve bilgilendirme programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin değerine dikkati çekti. Bursa'nın bir tarım şehri olduğunu belirten Başkan Aktaş, "Bursa, Türkiye'nin en güzel illerinden biri. Allah vergisi birçok güzelliği bulunan kentimizin tarım potansiyeli çok değerli. Bu şehrin en önemli kozlarından biri tarımdır. Bu alanda da kaliteyi yaşamalıyız" dedi.

"Tarımda güçlüyüz"

Başkan Aktaş, hızlı sanayileşmeden dolayı geçmiş dönemlerde zaman zaman tarımdan uzaklaşma olduğuna değinerek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tekrar kırsalımızı keşfetme derdindeyiz. Birkaç yıl içince kırsaldaki sıkıntıları sıfırlayacağız. Tarım, en güçlü olduğumuz alanlarımızdan. Ancak tarımda kaliteyi daha da artırmak için çalışmalarımızı yoğunlukla sürdürüyoruz" diye konuştu.

Tarımda kaliteli ve sürdürülebilir gelişimi sağlamak amacıyla yapılanları anlatan Başkan Aktaş,  üreticiye her zaman katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyleyerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak, Bursa'da tarım ve hayvancılığın daha kaliteli hale getirilmesi, verimlilik ve çiftçinin kazancının arttırılması hedefiyle Tarım A.Ş. vasıtasıyla birçok projeyi hayata geçiriyoruz. İlçe ilçe geziyoruz, ihtiyaçları ve yapılabilecek faaliyetleri değerlendiriyoruz. Bursa, zaten güzel ve bereketli bir şehir. Ancak bunu bu tür eğitimlerle bir nebze de olsa artırmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Geleceğin tarımda olduğu bilincine önem verdiklerini belirten Aktaş, zaman zaman üreticilerle bir araya geldiklerini; ahududu, incir ve armut yetiştiriciliği, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, iç ve dış pazar imkanları, ihracat stratejileri gibi birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini de anlattı.

 

"Gelecek güzel olacak"

Başkan Aktaş, Bursa'nın meyvecilikte ve meyve ihracatında önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, "Meyve yetiştiriciliği konusunda bilinmesi ve alınması gereken önlemler var. Meyve zararlıları da bu konuların başında geliyor. Bu nedenle bu programımızın sonuçları da üreticimize yol gösterecektir. Bursa'ya olan inancım ve heyecanım, bu kenti gezdikçe daha da artıyor. Hepimiz doğru işler yaparsak gelecek çok daha güzel olacak" dedi.

Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül de konuşmasında Tarım A.Ş. olarak kentin tarımsal gelişimine katkı koymayı ve çeşitli eğitimlerle üreticiyi bilgilendirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Bursa Tarım İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sülün, tarımsal üretimde sağlığın önemine değinirken; Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı da kentte zirai üretimde kalitenin artmasının önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, Tarım A.Ş. Genel Müdürü Fetullah Bingül moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, panelistler çalışmalarını anlattı. Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Araştırmacı Gürsel Çetin, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Dr Kıymet Senan Savaş, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkan yardımcıları Doç. Dr. Nimet Sema Gençer ve Doç. Dr. Nabi Alper Kumral ile Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Senih Yazgan konuyla ilgili sunumlar yaptı. Programa akademisyenler, uzmanlar, üreticiler ve öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.07 18:02 - Son Güncellenme: 2018.11.07 18:02 - Gülcan Tekin
A