Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: Soruyorum sayacağınız 10 tane proje var mı?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: Soruyorum sayacağınız 10 tane proje var mı?

Görükle - Kayapa TOKİ arasındaki yolun kenarına Nilüfer Belediyesi tarafından yol yapım çalışması tabelası dikilmesine tepki gösteren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 20 yılda anlatacak 10 projesi olmayanların tabelalarla algı belediyeciliği yapmaya devam ettiğini söyledi. Nilüfer Belediyesi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, "Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, asfalt çalışması öncesi, asfaltın düzgün biçimde serilebilmesi amacıyla yoldaki çukur, tümsek gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imalattaki bozuklukları sorumluluğu olmamasına rağmen, sadece vatandaşın harcanan parasının heba olmaması amacıyla bakım ve onarım yaparak düzeltmiştir." açıklamasıyla yanıt verdi.

2019.03.26 14:39 - Son Güncellenme: 2019.03.26 16:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: Soruyorum sayacağınız 10 tane proje var mı?

Bursa'nın en temel sorunu olan ulaşıma köklü çözümler üretmek amacıyla akıllı kavşak uygulamaları, yol genişletmeler, toplu taşımaya teşvik için indirimler ve toplu taşıma araçlarında kalitenin yükseltilmesi için büyük çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi diğer taraftan mevcut şehir içi yolları da daha sağlıklı hale getiriyor. Ulaşım Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında özellikle Nilüfer ilçesinin tüm ana arterlerinde yoğun bir çalışma sergileniyor. Bu çalışmalar kapsamında Görükle Mahallesi'ni İzmir Yolu Görükle Kavşağı üzerinden Kayapa'ya bağlayan ana arterde Nilüfer Görükle Kavşağı ile Kayapa TOKİ arasındaki yolun 2900 metresinde asfalt kaplama tamamlandı, trafik çizgi ve işaretleri de yapılarak yol trafiğe açıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bölgedeki yol yapım çalışmaları hızla devam ederken, trafiğe açılan Görükle - Kayapa TOKİ arasındaki yolun kenarına Nilüfer Belediyesi tarafından yol yapım çalışması tabelası dikilmesi dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi'nin herhangi bir çalışması olmamasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yola koyduğu tabelalar zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.

Nilüfer Belediyesi'nin yıllardır aynı algı operasyonlarını yaptığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye binasının karşısına kazandırdıkları ücretsiz otoparkın tabelasının da daha önce ağaç dikilerek gizlenmeye çalışıldığını vurguladı. 20 yılda anlatacak 10 tane projesi olmayanların bu tür algı belediyeciliğiyle vatandaşı kandırmaya çalıştığını belirten Başkan Aktaş, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı diyorlar. Soruyorum sayacağınız 10 tane proje var mı? Bütün altyapıyı Büyükşehir yaptı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Özlüce, Altınşehir bütün ana arterleri Büyükşehir yapmış. Orta refüjlerdeki çiçeklerin bakımına kadar Büyükşehir yapıyor" diyerek, tepki gösterdi.

Nilüfer Belediyesi'nden yanıt gecikmedi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına Nilüfer Belediyesi'nden yanıt gecikmedi.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu yol halihazırda Bursa Büyükşehir Belediyesi yetki alanında olup yapım ve bakımı da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğudur. Buna rağmen Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, asfalt çalışması öncesi, asfaltın düzgün biçimde serilebilmesi amacıyla yoldaki çukur, tümsek gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imalattaki bozuklukları sorumluluğu olmamasına rağmen, sadece vatandaşın harcanan parasının heba olmaması amacıyla bakım ve onarım yaparak düzeltmiştir. Bu çalışmayla ilgili tabela koyulması ise zaten yasal bir gerekliliktir. Nilüfer Belediyesi asfalt çalışması yaptığında ekte görülen tabelaları kullanmaktadır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.26 14:39 - Son Güncellenme: 2019.03.26 16:09 - HABER MERKEZİ
A