Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. 

2018.02.08 11:20 - Son Güncellenme: 2018.02.08 11:21 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştu

Bursa'nın Anadolu'nun her bir köşesinden göç almış renkli bir çiçek bahçesini andırdığını söyleyen Başkan Aktaş, "Gerçekten çok büyük zenginliklerimiz, yetkimiz var. Bursa'yı inşallah birlikte daha iyi yarınlara taşıyacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen buluşmaya, 20 derneğin temsilcileri ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Aktaş, Büyükşehir bürokratlarının da yer aldığı buluşmada STK temsilcilerinin sorularını cevaplayarak, davetlilerin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Aktaş, göreve geldikleri andan itibarin STK'ların büyük bir ilgisiyle karşılaştıklarını hatırlatarak, 18-20'şerli gruplar halinde dernek temsilcilerini Büyükşehir'de ağırladıklarını ve taleplerini aldıklarını ifade etti.

Bursa'nın 2 milyon 936 bin kişilik nüfusuyla güçlü bir şehir olduğunu ve her yıl bir Çanakkale kadar büyüdüğünü söyleyen Başkan Aktaş, "Büyükşehir'in yetki alanı çok geniş. Ulaşım, alt yapı, çevre, turizm ve daha birçok konu yetki sınırlarımız içerisinde. Malî anlamda bazı sıkıntılarımız bulunuyor, ama hamdolsun güçlü bir belediyemiz var. Ben bir kere Bursa'ya güveniyorum. Sizlerin de katkısıyla, renkli bir çiçek bahçesini andıran bu güzel şehri inşallah çok daha iyi yerlere getireceğiz" diye konuştu.

Başkan Aktaş, STK'larla olan buluşmasında, Bursa'nın yatay büyümesinden yana olduklarını ifade etti. Başta ulaşım, trafik ve kentsel dönüşüm olmak üzere Bursa'daki birçok sıkıntıyla uğraştıklarını, yaptıkları müdahalelerle ulaşım ve trafiğin yıl sonuna kadar yüzde 40 oranında düzeleceğini anlatan Başkan Aktaş, kentsel dönüşümde ise düşük katlı yatay yapılanmayı desteklediklerini vurguladı. Sanayiyle alakalı ise Bursa'nın bu alanda büyümesi gerektiğini ifade eden Başkan Aktaş, "1/100000'lik plan tanımlanamamış. İnşallah yıl içerisinde bunu sonuçlandırırsak, belli oranda neticeye ulaşmış olacağız. Biz Bursa'yla yatıp Bursa'yla kalkıyoruz. Bizim eserler bırakmak, hayır dua almaktan başka derdimiz yok" şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, konuşmasının sonunda toplantıya katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirerek kendisine getirilen hediyeleri kabul etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.02.08 11:20 - Son Güncellenme: 2018.02.08 11:21 - Gülcan Tekin
A