Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Heykel ve çevresi yeniden cazip hale gelecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Heykel ve çevresi yeniden cazip hale gelecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Tahtakale, Nalbantoğlu ve Açık Çarşı'da vatandaşları dinledi. Tahtakale'de Köylü Pazarı'nı yeniden kuracaklarını belirten Bozbey, Nalbantoğlu ve Heykel'i projelerle yeniden cazip hale getireceklerini söyledi.

2019.03.24 10:41 - Son Güncellenme: 2019.03.24 15:53 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Heykel ve çevresi yeniden cazip hale gelecek
05:46 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Heykel ve çevresi yeniden cazip hale gelecek

İLGİLİ VİDEO

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Heykel ve çevresi yeniden cazip hale gelecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, hafta sonunda Tahtakale, Nalbantoğlu Caddesi ve Açık Çarşı esnafıyla buluştu, vatandaşlarla sohbet etti. Halk ve esnafın büyük ilgi gösterdiği Mustafa Bozbey sorunları dinleyip çözüm önerilerini sundu. 

Bozbey bölgede gezerken vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi Mustafa Bozbey'e çiçek verdi, kimi kestane, simit ikram etti. Tavla oynayan vatandaşlar bir el de Mustafa Bozbey ile oynarken, çok sayıda kişi de birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Ziyaret sırasında Aşıklar Kahvesi'ne de giden Bozbey, türkülerle karşılandı. Kahvedekiler saz eşliğinde Bozbey ile beraber "Yolun sonu görünüyor" türküsünü sözlerini değiştirip "Martın sonu görünüyor" sözleriyle söyledi. 

Bursa'nın en eski mahallelerinden Tahtakale'de halkla sohbet eden Mustafa Bozbey, kurulan Köylü Pazarı'nın kaldırıldığına dikkat çeken Bozbey, esnafla bir araya gelerek pazarın yeniden kurulması için çalışacaklarını söyledi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Tahtakale'de gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Nalbantoğlu Caddesi'nde esnafa hayırlı işler dileklerinde bulundu ve 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi. Nalbantoğlu esnafının zor günlerden geçtiğini belirten Bozbey, Bursa'nın merkezi halindeki Nalbantoğlu esnafının bu durumda olmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Mustafa Bozbey, Nalbantoğlu Caddesi'nin ve Heykel'in turizm değerlerini ön plana çıkarılması gerektiğini ifade etti. 

"Çözümü esnafla bulacağız" 

Bölgenin çok sayıda tarihi değere sahip olduğunu belirten Bozbey, "Eğer biz Bursa'da bu bölgemizdeki tarihi eserlerimizi turistlere tanıtabilirsek çok şey elde ederiz. Yerli ya da yabancı turistleri bu bölgemize getirebilirsek buradaki esnafımız da kazanacak. Ama maalesef buraya ne yerli ne de yabancı turist uğramıyor. Nalbantoğlu, Bursa'nın en önemli çarşılarından biri olmasına rağmen şu anda esnaf zorda. Buradaki esnafımızı da gelirlerini artırarak gülümsetmemiz gerekiyor. Burayı çeşitli etkinliklerle canlandırmak mümkün. Esnaf buna hazır, esnafımızla bir araya gelerek çözümü birlikte bulacağız" diye konuştu. 

Heykel'in tamamıyla yayalaştırılmasıyla ilgili projeleri olduğunu ifade eden Bozbey, "Ulucami, Hanlar Bölgesi ve tarihi mekanlarımızın birbirleriyle olan bağlantılarının sağlanması sayesinde buraya turistlerin ilgisini artırmak mümkün. Araç trafiğini alta alarak alt geçitte olan dükkanlardaki esnafı da koruyup, burada bir düzenlemeyle planladığımız metro sistemiyle bölgeyi daha cazip hale getireceğiz" diye kaydetti. 

Bozbey daha sonra Hanlar Bölgesi'ndeki Açık Çarşı'yı da ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. 

Bozbey, Açık Çarşı'yı girmeden önce de çarşı girişinde bekleyen Bursaspor'un lisanslı ürünlerinin satışının yapıldığı Bursastore TIR'ına girerek alışveriş yaptı. 

BOZBEY VE AYDIN NİĞDELİLERLE BULUŞTU

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile CHP Bursa Milletvekili ve Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Niğdelilerle biraraya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen programa, il dernek ve federasyonlarının yöneticileri, BESOB'a bağlı oda başkan ve yöneticileri ile meclis üye adayları ve davetliler katıldı.

BOZBEY: SANDIKTA OYUNUZU EHİLDEN YANA KULLANIN

Burada dernek başkanı Necip Daş'ın açılış ve teşekkür konuşmasının ardından söz alan Mustafa Bozbey, "Önümüzde bir seçim var. Bir hafta sonra hepimiz bir karar vereceğiz. Bu kararı verirken önce mahallemizi, ilçemizi, şehrimizi düşünmemiz gerekiyor. Yani yerel bir seçime gidiyoruz. Onun için bu seçime giderken yerelde nelerin yaşandığını, ne gibi olumsuzluklar olduğunu, bu olumsuzlukların nasıl düzeltileceğini konuşmamız gerekiyor. Bursa'da havamız kirli, trafik ve ulaşım problemi var. Kentsel dönüşüm sorunlu. Biz bunları tartışmamız gerekirken bambaşka şeyleri konuşuyoruz.İşsizlik var, ekonomik sorunlar var. Üst üste koyduğumuzda bir çok problemimiz var. Bizim bu sorunları ele alacak, çözüm üretecek bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Bunları tartışmamız gerekiyor. Şu anda belediye başkanını seçtiğinizde Cumhurbaşkanı ya da bakanlar, milletvekilleri değişmiyor. Öncelikle ne yapacağımızı bilmemiz gerekiyor. Bizim bu aşamada yaşadığımız şehirdeki problemlere çözüm üretecek, bu konuda bilgi birikimi olan, ehil, yaptıkları örnek gösterilebilecek bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var"dedi.

AYDIN: BU SEÇİM ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ İÇİN...

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ise, şunları söyledi:

"Bu seçime giderken nasıl bir Osmangazi'de, nasıl bir Bursa'da mutlu oluruz?Soru ve bilinciyle sandığa gitmeliyiz. Bursamızıjn bir çok problemi ve bu sorunların çözümü için önümüzde bir fırsat var; sarı kart gösterme fırsatı, daha sonra da genel seçimlerde kırmızı kart.  Bu seçimde gösterilecek bir sarı kart, gelecek nesillerimiz için olacak. Bunu çoluk, çocuk, torunlarımızın geleceği için yapmalısınız. Bu bir yerel seçim, oyunlara gelmemek gerekiyor. Oyunlara gelindiğinde dışarıdan birileri mutlu oluyor, amaçlarına ulaşmış oluyorlar. Bunun bilinciyle siyasetin bir hizmet aracı olduğunu unutmadan, hizmet edeni,işini iyi yapanı seçin. Hizmet etmeyeni, milleti ayrıştıranı seçmeyin. Bu şehrimizin geleceğini etkileyecek bir seçimdir. İnanıyorum ki şehrine sahip çıkan Bursa Halkı en doğru seçimi yapacaktır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.24 10:41 - Son Güncellenme: 2019.03.24 15:53 - Ali Yaşar
A