Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey hamsi festivalinde horon tepti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey hamsi festivalinde horon tepti

Gürsu'da 3. Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali'ne katılan Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, vatandaşlarla birlikte horon tepti, mangalın başına geçerek hamsi pişirip ikram etti.

2019.01.14 12:37 - Son Güncellenme: 2019.01.14 12:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey hamsi festivalinde horon tepti

Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, hafta sonunda da vatandaşlarla birlikteydi.

Gürsu Trabzonlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği  Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali'ne katılan Bozbey, Karadenizli vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

Vatandaşlarla birlikte horon tepen Bozbey, daha sonra da mangalın başına geçerek hamsi pişirdi. Bozbey, pişirdiği hamsilerden ikramda bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, burada yaptığı konuşmada

Nilüfer'de 17 yıldır "Karadenizliler Gecesi" düzenlediklerini söyledi. Karadeniz'in bir kültür olduğunu vurgulayan Bozbey, Bursa'da yaşanan turizm sorununa da dikkat çekti. Karadenizliler'in yöreyi ve yöresel ürünlerin tanıtılması konusunda ilerlediğini belirten Bozbey, Bursa'nın bu konuda zayıf kaldığını söyledi. Bozbey, "Karadenizliler, turizm konusunda çok ilerlemiş. Bursa, maalesef bu konuda zayıf kaldı. 1 Nisan'dan sonra inşallah Bursa'yı, turizm konusunda da gülümseteceğiz. Bursa'nın tarihi, kültürü, doğası ve çok güzel ürünleri var. İnşallah bunları tüm dünyaya tanıtmak, bizlere nasip olacak" şeklinde konuştu.

Bursa'nın adayı olarak yola çıktıklarını vurgulayan Mustafa Bozbey, "Bursa, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm kültürleri sunan zengin bir kent. Nilüfer'de yaptıklarımızı görüyorsunuz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Çünkü biz, insan odaklı çalışıyoruz" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Gürsu'nun ardından, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde de vatandaşlarla bir araya geldi. Yavuz Selim ve Duaçınarı Mahalleleri'nde kahvehaneleri ziyaret eden Bozbey, vatandaşlarla birlikte çay içerek sohbet etti.

Mustafa Bozbey, Panayır Mahallesi'nde de Ardahan İli Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin gerçekleştirdiği "5. Geleneksel Kaz Yemeği Gecesi"ne katıldı. Bozbey burada da dernek üyeleriyle birlikte halay çekti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.14 12:37 - Son Güncellenme: 2019.01.14 12:38 - HABER MERKEZİ
A