Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'den Suriyeli açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'den Suriyeli açıklaması

Gürsu'da, Yenidoğan Mahalle sakinleriyle buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçenin sorunlarını çok iyi bildiklerini söyledi.  Bozbey, 20 yıldır Nilüfer'i kentliyle birlikte yönettiklerini belirterek , "Birileri şimdi 'birlikte yönetim' derken, biz zaten oradan geliyoruz" dedi.

2019.02.21 13:02 - Son Güncellenme: 2019.02.21 13:14 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'den Suriyeli açıklaması
04:44 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'den Suriyeli açıklaması

İLGİLİ VİDEO

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey'den Suriyeli açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Gürsu'da Yenidoğan Mahalle sakinleriyle  buluştu. CHP'nin Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner'in de katıldığı buluşmaya mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Meşalelerle karşılanan Mustafa Bozbey, herkesle selamlaştı. Buluşmada konuşan Bozbey, 20 yıldır, insan öncelikli hizmetler yaptıklarını ifade etti. Nilüfer'i kentliyle birlikte yönettiklerini vurgulayan Bozbey, "Ben sadece iyi bir şeflik yaptım. Nilüfer'i kentliyle birlikte yönettik. Şimdi Bursa'yı aynı anlayışla yönetmek istiyoruz. Birileri 'yapacağız' der ama biz yaptık zaten, şimdi Bursa'ya yapacağız" dedi.

Gürsu'nun sorunlarını  iyi bildiklerini söyleyen Bozbey şöyle devam etti:  "Tapu, sosyal donatı alanları, altyapı, doğalgaz sorunlarınız var. Bunları göreve gelince ortak akılla Funda Başkan ile birlikte çözeceğiz. İnsan için şehir, insan için plan yapmak lazım. Burada hizmet yaparken önce size soracağız. Sizlere sormazsak yanlış yapmış oluruz. Birileri şimdi birlikte yönetim derken, biz zaten oradan geliyoruz" dedi.

Bölgede ciddi imar ve kentsel dönüşüm sorunu olduğunu belirtin Bozbey, "Kentsel dönüşüm planlaması maalesef yanlış yapılıyor. Kentsel dönüşüm insan için yapılmalı. Okul, sosyal alanlar, spor alanları yürüme mesafesinde olmalı. Önce vatandaşın hakkı korunmalı. Su ve ulaşım konularında halkın yararına ciddi iyileştirmeler planlıyoruz. 31 Mart'tan itibaren sizlerinde desteğiyle Bursa'da değişime imza atacağız" diye konuştu.

BOZBEY: SURİYELİLER  KURALLARIMIZA UYMALI

Toplantıda Bursa'ya yerleşen Suriye halkının da gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulunan Bozbey, "Umarım oradaki savaş bir an önce sona erer ve onlar da topraklarına dönerler. Ama madem ki buradalar o zaman bizim kurallarımıza uymak zorundalar. Biz anlamadığımız bir tabelayı görmek zorunda değiliz. Tabelaların hepsi değişecek. Onlar bize, biz onlara saygı duyacağız. Bizim örf ve geleneklerimize uymak zorundalar. Burada yaşayanların eğitimle uyum sorunlarını gidermeliyiz" dedi.

CHP Gürsu Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner de gecede yaptığı konuşmada, "Ben bir anneyim. Benim ülkem de Türkiyem de Gürsu. Gürsu hizmet alırsa ülkem de hizmet almış sayılır benim için. Mustafa Bozbey ile sorunları çözeceğiz" şeklinde konuştu.

BOZBEY'DEN YUSUFELİLİLER DERNEĞİ'NEZİYARET

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey,  Gürsu Yusufelililer Kültür ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti. Başkan Feyyaz Demir ve üyeler tarafından karşılanan Bozbey, burada da Bursa için projeleri hakkında bilgi verdi, sorunları dinledi. 

Mustafa Bozbey, Gürsu temasları sırasında esnaf ve işletmeleri de ziyaret etti. Talep ve önerileri alan Bozbey, birlikte çözüm sözü verdi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.21 13:02 - Son Güncellenme: 2019.02.21 13:14 - Gülcan Tekin
A