Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Bursaspor, Atatürk Stadı'nda yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Bursaspor, Atatürk Stadı'nda yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa Atatürk Stadyumu ile ilgili 'Efsane geri dönüyor' isimli  projeyi Bursasporlularla paylaştı. Bozbey, statta Şampiyonluk Anı Duvarı, Spor Müzesi ve Bursaspor Efsaneler Anıtı'na yer vereceklerini açıkladı.

2019.03.21 14:36 - Son Güncellenme: 2019.03.21 14:39 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Bursaspor, Atatürk Stadı'nda yaşatılacak

Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, kentin birleştirici gücü Bursaspor'un  taraftarlarıyla birlikteydi.

Nilüfer Bursasporlu İşadamları Derneği'nin (NİLBİAD) Gönlüferah Otel'de düzenlediği  'Belediye Başkan Adaylarımızla Bursaspor Söyleşisi'ne Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Millet İttifakı Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem ile birlikte katıldı. Söyleşiye çok sayıda taraftar gurubu lideri, Bursasporlu iş insanları ve taraftarlar katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, söyleşide Bursaspor'la ilgili hazırladıkları "Efsane geri dönüyor" projesinin detaylarını paylaştı.

Yıkılan eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda büyük bir hikaye yazıldığını söyleyen Mustafa Bozbey, "Atatürk Stadı'nda başta şampiyonluk hikayesi başta olmak üzere pek çok hikaye yazıldı. Stadın yıkılmasıyla birlikte bir hikayeyi sıfırladık. Anılarımız vardı sıfırlandı. Biz de Bursaspor'u Atatürk Stadı'nda yaşatmaya devam etmek için "Efsane geri dönüyor" projesini hazırladık. Kapalı bölümü tekrar inşa ederek en alt katına Bursaspor Müzesi yapacağız. Birçok arkadaşımızın, yıkılan stadyumun kale filelerini, hatta koltuklarını anı olarak aldıklarını biliyoruz. İnşallah o alınan ürünleri, alanların isimleriyle birlikte o müzede sergilemek istiyoruz. Satış ünitesinin yanı sıra kapalı bölümde Şampiyonluk Anı Duvarı oluşturma düşüncemiz var. O insanları ölümsüzleştirecek bir anlayışla oraya gelenlerin, o ambiyansı yaşamalarını istiyoruz. Bursaspor'umuza emek veren efsanelerin isimlerini ölümsüzleştirmek adına 'Bursaspor Efsaneler Anıtı' da yapacağız. Bursaspor'umuzun tarihi stadı yıkılsa da tarih yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'yı da anan Mustafa Bozbey, "Bir şampiyonluğumuz var. Rahmetli İbrahim Yazıcı döneminde kazanıldı. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Bursaspor bir şampiyonlukla yetinmeyecek kadar büyük bir camia ve taraftarı da bu camianın yanında 12'inci adam olarak her zaman destek veriyor" dedi.

"BURSASPOR BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜMÜZ"

Bursaspor'un sadece bir futbol takımı olmadığının altını çizen Mustafa Bozbey, "Hem voleybol, hem basketbol takımıdır. Bu arada şampiyonluğu garantileyen basketbol takımımızı tebrik ediyorum. Bursaspor diğer branşların da olması gereken bir kulüp. Futbol olacak, bunun yanında diğer branşlarda da başarılar olacak. Bursa'nın 17 ilçesi var. Bu branşların farklı ilçelere dağıtılması ile faal ve güçlü olmasını sağlamak zorundayız. Örneğin, Bursaspor Nilüfer Voleybol Takımı, Bursaspor Osmangazi Basketbol Takımı gibi ilçelerde güçlü takımlar oluşturulabilir" dedi.

Bursaspor'un borçlarıyla ilgili de konuşan Mustafa Bozbey, "İyi maçlarda yaklaşık 40 bin seyirci oluyor. Ama ortalama olarak baktığımızda çok da istenilen düzeyde değil. Bursa'da doğan ya da doyan herkesin mutlaka önce Bursaspor'u düşünmesi gerek. Çünkü bu kentin en önemli varlığı, birleştirici gücü. Bursaspor'a destek olunması gerekiyor" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda NİLBİAD Başkanı Cengiz Kaya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem'e söyleşiye katıldıkları için teşekkür etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.21 14:36 - Son Güncellenme: 2019.03.21 14:39 - Gülcan Tekin
A