Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Bursa'da her yer eşit olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Bursa'da her yer eşit olacak

Yıldırım ilçesinde vatandaşlarla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, kenti, paydaşlarla birlikte doğru bir şekilde planlayarak, sorunların üstesinden geleceklerini belirtti. Bozbey, "Yolun altı ve üstü' diye bir kavram kalmayacak. Her yer eşit olacak" dedi.

2019.03.25 13:53 - Son Güncellenme: 2019.03.25 18:04 - Bursa Bölge
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Bursa'da her yer eşit olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, hafta sonunda Nilüfer ve Yıldırım'ın çeşitli mahallelerinde vatandaşlarla buluştu.

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve Millet İttifakı CHP Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun ile birlikte Millet, Arabayatağı, Hacivat, Mimar Sinan ve 75. Yıl Mahalleleri'nde gece geç saatlere kadar dernek ve kıraathane ziyaretleri gerçekleştiren  Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem ile birlikte de Görükle'deki Rıza Aga Mübadele Kahvesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bozbey, hem proje önerilerini paylaştı hem de vatandaşların sorularını yanıtladı. Gittiği yerlerde halkın yoğun ilgiyle karşıladığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm ve ulaşım sorununa dikkat çekti.

ÖNCELİK ÇOCUKLAR VE GENÇLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile birlikte Arabayatağı Mahallesi'nde Muş Kızılağaç Beldesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de (Muş KIDER) ziyaret eden Mustafa Bozbey, burada yaptığı konuşmada 31 Mart'tan sonra yapılacak her hizmette, karar süreçlerinde halkın görüşlerinin etkin olacağını belirtti. Önceliğin gençlere ve çocuklara vereceklerini ifade eden Bozbey, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kaybediyoruz. Onları kazanmak, kucaklamak istiyoruz. Bölgede yeşil alan, park, sosyal, kültürel ve sportif tesis yok. Bunları yapmak zorundayız. İnsan odaklı projeleri hayata geçirdiğimizde, gençler ve çocuklar farklı yollara değil, sosyal, kültürel ve spor alanlarına yönelecek. Hedefimiz bu" dedi.

ÖNCE DOĞRU PLANLAMA

Ulaşım, park ve yeşil alan ile kentsel dönüşüm konularına da değinen Mustafa Bozbey, paydaşlarla birlikte kenti doğru planlayarak işe başlayacaklarını söyledi. Bozbey, "Böylece hizmet ve projeler de insan odaklı olmuş olacak. Kentsel dönüşümü de vatandaşların haklarını koruyarak yapacağız. 31 Mart'tan itibaren Bursa, yeşil ve tarihi kimliğine yeniden dönüşecek" şeklinde konuştu.

Hacivat Mahallesi'nde gerçekleştirdiği kıraathane ziyaretinde de vatandaşlara seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Bugüne kadar hizmetten yoksun olan yerlere daha fazla dokunacağız. Dengeyi sağlamak zorundayız. 'Yolun altı ve üstü' diye bir kavram kalmayacak. Her yer eşit olacak" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, günün son ziyaretini Fidyekızık Ali Yazıcı Kalkındırma ve Dayanışma Derneği'ne yaptı. Gecenin geç saatinde gerçekleşen ziyarette Bozbey'i, kalabalık bir grup karşıladı. Vatandaşlara teşekkür eden Bozbey, "Hem Yıldırım hem Bursa 1 Nisan sabahına gülümseyerek uyanacak. İnşallah 31 Mart'tan itibaren Bursa'nın dört bir köşesinde her bir sorununu bilen ve proje üreten, Bursa'nın ve Bursalılar'ın adayı olarak çıktığımız yolculukta sizlerin de desteğiyle projelerimizi tek tek uygulamaya başlayacağız. Derdimiz Bursa, Bursalılar'ın mutlu, huzurlu ve güvenli bir kentte yaşaması. Biz insanların gözlerinin gülümsemesi için yola çıktık" dedi.

Projelerini anlatan Mustafa Bozbey, ulaşım konusunda Bursa'yı metro sistemiyle buluşturacaklarını söyledi. Bozbey, "Kentin her mahallesinden geçen ve insanların yaşadığı noktalarda istasyonların olduğu bir anlayıştan bahsediyorum. Mevcut yapıda insanlar istasyonlara taşınıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yoktur. Raylı sistem yolcunun olduğu yere gider" diye konuştu.

"Herkes değişim için 31 Mart'ı bekliyor"

Yıldırım'ın Yeşilyayla Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'yı yaşanabilir bir kent yapacaklarını söyledi. Herkesin heyecanla seçim gününü beklediğini ifade eden Bozbey, "Herkes değişim için 31 Mart'ı bekliyor, inşallah 31 Mart'ta Bursa'nın tamamı gülümseyecek" dedi.

Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Yeşilyayla Mahallesi'ndeki Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'nde esnafa hayırlı işler diledi, vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti. Mustafa Bozbey'e, Millet İttifakı'nın Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun ve CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu da eşlik etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, sorunları dinledi, kentin sorunlarının çözümüne ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Yeşilyayla Mahallesi'nde de  Bursa'nın büyük kısmında olduğu gibi kentleşme sorunu olduğunu ifade eden Bozbey, 31 Mart'tan itibaren yaşanabilir bir kent oluşturacaklarının altını çizdi. Mustafa Bozbey,  "Bu bölgenin en önemli sorunlarından biri kentleşme sorunu. Kentleşme sorununu da çözmek bizim işimiz. 20 yıllık bilgi birikimimiz var. Bunu insan için şehir planlayarak, insan için planlar yaparak ve kentsel dönüşümde öncelikle vatandaşların haklarını koruyarak yaşanabilir mahalleler, yaşanabilir bir şehir ortaya çıkaracağız" dedi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, vatandaşların büyük bir heyecanla 31 Mart'ı beklediklerini söyledi. Bozbey, "Görünen o ki vatandaş hazır, esnaf hazır, insanlar hazır. Herkes değişim için 31 Mart'ı bekliyor. İnşallah 31 Mart'ta Bursa'nın tamamı gülümseyecek" diye konuştu.

Bozbey, Yeşilyayla Mahallesi ziyaretinde, 1962-1964 yıllarında Selanik'te Atatürk Evi'nde askerlik görevini yapan Ahmet Murat Gezer ile de bir süre samimi bir sohbet gerçekleştirdi.  Halen her üç ayda bir Atatürk Evi'ni ziyaret ettiğini anlatan  78 yaşındaki  Ahmet Murat Gezer, Mustafa Bozbey'e 31 Mart seçimlerinde başarı dileklerinde bulundu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.25 13:53 - Son Güncellenme: 2019.03.25 18:04 - Ali Yaşar
A