Bursa Barosu Başkanı Altun'dan, iş adamı Özdilek'e çağrı

Bursa Barosu Başkanı Altun'dan, iş adamı Özdilek'e çağrı

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Mudanya'da bir kısmı ortaya çıkarılan Myrleia Antik Kenti üzerine yapılan alışveriş merkezini hizmete açan İşadamı Hüseyin Özdilek'e tarihi bir çağrı yaptı. Altun "Saygıdeğer işadamımız adını ölümsüzleştirmek ve asırlar boyunca anılmak istiyorsa AVM ısrarından vazgeçsin ve adıyla anılacak açık hava müzesini Mudanya'ya, Bursa'ya, Türkiye'ye hatta dünyaya miras bıraksın" dedi.

2018.12.04 14:32 - Son Güncellenme: 2018.12.04 14:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Barosu Başkanı Altun'dan, iş adamı Özdilek'e çağrı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin Hukuk Ödülü'nü layık görülen Bursa Barosu'nun ödülünü, meslektaşı Av. Muharrem Erbey'in elinden alan Av. Gürkan Altun, törende Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın Kent Savunması Ödülü'nü verdi.

Altun, ödülü verirken yaptığı konuşmada Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM hizmete açan İşadamı Hüseyin Özdilek'e bir çağrı yaptı. Altun, Hüseyin Özdilek'e şöyle seslendi:

"Saygıdeğer işadamımız istediği her yerde bir değil, yüzlerce alışveriş merkezi açabilir. Ama toprağın altında kalan Myrleia Antik Kenti'ni başka yerde bulma ya da yeniden kurma şansımız yok. Zeugma ve Hatay'dan sonra Türkiye'nin en değerli mozaikleri Myrelia'da bulundu. Kazılar devam ettikçe alan genişledikçe kimbilir daha ne hazineler, ne zenginlikler bulunacak. Yine antik limanda derine inildikçe bel ki de her katmanda ayrı bir tarih ve kültürler karşılaşacağız ve Troya benzeri bir açık hava müzesi ortaya çıkacak. İşadamımız adını ölümsüzleştirmek ve asırlar boyunca anılmak istiyorsa AVM ısrarından vazgeçsin ve adıyla anılacak müzeyi Mudanya'ya, Bursa'ya, Türkiye'ye hatta dünyaya miras bıraksın."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.04 14:32 - Son Güncellenme: 2018.12.04 14:34 - HABER MERKEZİ
A