Bursa Barosu başkan adayı Altun, ekip arkadaşlarını tanıttı

Bursa Barosu başkan adayı Altun, ekip arkadaşlarını tanıttı

Bursa Barosu'nda 13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde adaylığını açıklayan mevcut başkan Avukat Gürkan Altun, yeni dönem için yola çıktığı ekip arkadaşlarını kamuoyuna tanıttı.

2018.10.01 16:47 - Son Güncellenme: 2018.10.01 16:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Barosu başkan adayı Altun,  ekip arkadaşlarını tanıttı

Bursa Barosu'nun insan hakları ihlallerinden mesleki konulara, kent suçlarından toplumsal hukuksuzluklara kadar her alanda adalet arayışının en etkin kurumu olduğunu belirten Altun, "Bursa'nın 'Barosu' olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bursa Barosu'nun 13-14 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesinde adaylığını açıklayan mevcut başkan Avukat Gürkan Altun, "savunma mesleği için yapacak daha çok işimiz var" diyen yeni dönem yönetim, disiplin, denetleme kurulları ile Türkiye Barolar Birliği delegeliğine aday avukatları, düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. 5 Eylül'de Bursa Barosu'nda yeniden görev almak için adaylığını açıklayan Avukat Gürkan Altun, iki yıllık görev süresi boyunca üstünlerin değil, hukukun üstünlüğüne olan inançla pek çok alanda mücadele verdiklerini söyledi. Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki dönem için yola çıktığı ekip arkadaşlarını tanıtan Avukat Gürkan Altun, insan hakları ihlallerinden mesleki konulara, kent suçlarından toplumsal hukuksuzluklara kadar tüm alanda adalet arayışının en önemli sembolü olduklarını söyledi.

BURSA'DA MÜCADELENİN HUKUKİ DAYANAĞI BARO

Baroların görevinin yalnızca mesleki sorunlara çözüm üretmek olmadığını, hukuksuzluklara karşı mücadelenin en etkin kurumlardan biri olduğunu dile getiren Avukat Gürkan Altun, "Bursa Barosu, kent mücadelesinin hukuki dayanağıdır. Ne insan hakları ihlallerinde, ne mesleki konularda, ne de kent suçlarında sessiz kaldık. Nerede hukuksuzluk varsa müdahale ettik, koşulları oluştuysa dava açtık. DOSAB tarafından kentin tam ortasına kurulmak istenen termik santral mücadelesinde de en ön saftaydık, 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin üzerine yapılan AVM'ye karşı da... Kentimizi, çevremizi ve yaşamımızı ilgilendiren bütün hukuki problemlerle ilgili çalışmalar yapıp davalar açtık, kentimizin ve hemşerilerimizin yaşam alanlarının rant uğruna katledilmesine karşı durduk. Bursa'nın 'Barosu' olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  

"SAVUNMA MESLEĞİ İÇİN YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Önümüzdeki yıl 110. yaşına basacak olan Bursa Barosu'nun Atatürkçü, yurtsever, çağdaş ve her zaman hukukun üstünlüğüne inanan avukatlarca yönetilme geleneğini sürdürme çabasında olduklarını kaydeden Altun, hukukun üstünlüğünü savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Altun, önümüzdeki iki yıl boyunca hayata geçirecekleri çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Altun; "Projesi bitirilen, binası hazır olan, bütçesi onaylanan 'Baro Han' projesi kapsamında 85 genç meslektaşımızın mesleğinin ilk iki yılında yararlanmak üzere ofisler oluşturacağız. Aynı binada hukuk kütüphanesinin de olduğu Atatürk araştırmaları kütüphanesi kuracağız, 350 kişilik tiyatro- konferans salonu, 110 kişilik ve 120 kişilik çok amaçlı toplantı salonları, 2 adet toplantı odası, sergi salonu, başkanlık makamı, danışma ofisi, eğitimi ve sanat atölyeleri, kafeterya, çay ocağı gibi kapsamlı hizmetler sunacağız. Meslek içi çalışmalar kapsamında panel, konferans ve sempozyum, uzlaştırıcılık, arabuluculuk ve bilirkişilik alanlarında sertifika programları, kültür, sanat ve spor alanlarında etkinlikler, dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye devam edeceğiz. Baro Web TV ve Baro Web Radyo kurularak yayına başlanacak.  Dijital hukuk kütüphanesi oluşturarak meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız. Baro dergisi ve her ay bülten çıkarmaya  devam edeceğiz" dedi.

Avukat Gürkan Altun'un yeni dönem yönetim, disiplin, denetleme kurulları ile Türkiye Barolar Birliği delegeliği adayları şu isimlerden oluştu:

BURSA BAROSU BAŞKAN ADAYI

GÜRKAN ALTUN

BURSA BAROSU YÖNETİM KURULU ADAYLARI

ASLI EVKE YETKİN

AYGÜL GÜNEŞ

AYŞE GONCA GÜLÇİN

HULUSİ TIĞLIOĞLU

HÜSNİYE ALTIN YEŞİL

İLKER YILMAZ

METİN ÖZTOSUN

SEFER BÜLENT YAYLALI

YENER POROY

YILDIRIM HACIOĞLU

BURSA BAROSU DENETLEME KURULU ADAYLARI

ADİL ÖZTÜRK

BUKET GÜLÇİN ÖZEL

ONUR İÇER

BURSA BAROSU DİSİPLİN KURULU ADAYLARI

ATİLA ATİK

BURCU ERGÜN

NEŞE SAYGIN

ÖZCAN MEHMETALİOĞLU

ŞEYDA ŞAHİN

BURSA BAROSU TBB DELEGE ADAYLARI

ALİ ARABACI

ASUDE ŞENOL

EBRU PİRİ KAYA

İSMAİL İŞEL

İZZET BOĞA

MEFHARET ÖZTÜRK CEYLANTEPE

NESLİHAN AKTOSUN

ONUR YAVUZ

ÖNDER ASA

SERAP AKKUL

SUNA SOYDAŞ

ZEKİ KAHRAMAN

BURSA BAROSU YÖNETİM KURULU  GENÇTEMSİLCİ ADAYLARI

BERKAY AKKUŞ

BÜNYAMİN AYGECE

EBRU SARISALTIK

HALİT GİRAY ÜLKER

EDANUR ŞENYÜZ

İLKER KAPUSUZOĞLU

MURAT KAYA KILIÇ

MÜJDE KAYA

SELİN İLKİZ ÖZTÜRK

ÜMİT ÖZCAN

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.10.01 16:47 - Son Güncellenme: 2018.10.01 16:49 - HABER MERKEZİ
A