Bunun adı araç saltanatı!

Bunun adı araç saltanatı!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın özel sektörden aldığı 32 araç, makam otosu olarak kullanıldı. Üstelik araçların kullandığı akaryakıt da şirketler tarafından karşılandı.

2018.11.08 09:52 - Son Güncellenme: 2018.11.08 09:52 - Ekonomi
A
Bunun adı araç saltanatı!

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), kamu ve özel sektörden ücretsiz olarak 32 araç aldı ve her araç için ayda bin liralık benzin sağlandı.

Araçlar
, SSM'nin ilişkili olduğu bankalar ve kamu kurumlarınca tahsis edildi. Ancak bu araçlar kurum hizmetlerinde kullanılmayıp, bakan yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcıları, daire başkanları ve özel kalem müdürüne makam aracı olarak tahsis edildi.

Sayıştay'ın konuya ilişkin olarak hazırladığı raporda, Audi, Volkswagen, Ford, Renault ve Toyota gibi araçlar için "Taşıt Kanunu'na aykırı hareket edildi. Kurum envanterinde kayıtlı olmayan bu araçlara taşıt tanıma sistemi ile ilgili şirketlerce aylık bin lira yakıt tanımlanmakta ve araçlar makam sahiplerince kullanılmaktadır" değerlendirmesi yapıldı.

MASRAF YAPMADIK

SSM ise Sayıştay'a verdiği yanıtta "Araçlar için müsteşarlık bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamıştır. Yüklenilen herhangi idari ve mali bir sorumluluk ya da taahhüt de yoktur'' savunmasını yaptı. Sayıştay, bu savunmayı yeterli görmedi.

SSM'ye Ziraat Bankası'nın 7, Halk Bankası'nın 9, Vakıfbank'ın 2, ASELSAN'ın 5, İstanbul Tersaneleri'nin 3, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TAİ) 6 adet aracı ücretsiz olarak verdiği ve her araca aylık bin lira da akaryakıt tanımladığı belirlendi.

PROMOSYON PARASI YA DA ARAÇ TAHSİSİ

Bankalar kamu kurumlarına personel maaşlarının yatırılması karşılığında ücretsiz araç tahsis ediyor. Birçok kamu kurumu bu yöntemle bankalardan promosyon parası ya da araç alıyor. Bazı kamu kurumları da iş yaptıkları şirketlerden araç alıp kullanıyor. İhale sözleşmesine bu yönde hüküm konulduğuna da rastlanmıyor.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.11.08 09:52 - Son Güncellenme: 2018.11.08 09:52 - Yaman Kaya
A