BTSO'da Müşterek Komiteler Toplantısı gerçekleştirildi

BTSO'da Müşterek Komiteler Toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 16 Nisan'daki referandumun Türkiye için milat olacağını belirterek, "17 Nisan'dan itibaren Türkiye, istikrarlı bir siyasi iktidar, güçlü demokrasi ve sarsılmaz ekonomisiyle geleceğini daha net bir şekilde tayin etme imkanına sahip olacaktır" dedi.

2017.03.29 11:15 - Son Güncellenme: 2017.03.29 11:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BTSO'da Müşterek Komiteler Toplantısı gerçekleştirildi

Müşterek Komiteler Toplantısı ve Mart Ayı Meclis Toplantısı Oda hizmet binasında gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin terör örgütleriyle güçlü bir mücadele sürdürürken, lider ülke olma vasfıyla coğrafyanın yeniden şekillenmesinde aktif bir rol üstlendiğini kaydetti.

"TÜRKİYE YOLUNA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDECEK"

Referandum arefesinde başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere ticaretin yoğun olduğu birçok ülkede Türkiye aleyhinde olumsuz siyasi kampanyalar yürütüldüğünü dile getiren Başkan İbrahim Burkay, "Bu algı operasyonları, başta uluslararası işbirliklerimiz olmak üzere; toplumlarımızın birlikte yaşama arzusunu, ortak demokrasi kültürünü ve ekonomik gelişimi tehdit etmektedir. Dünyada hiçbir ülkenin altından kalkamayacağı sınavlardan alnı ak, başı dik bir şekilde çıkan ülkemiz, 16 Nisan'daki referandumun ardından yoluna emin adımlarla devam edecektir. İnanıyorum ki 17 Nisan'dan itibaren Türkiye, istikrarlı bir siyasi iktidar, güçlü demokrasi ve sarsılmaz ekonomisiyle geleceğini daha net bir şekilde tayin etme imkanına sahip olacaktır" diye konuştu.

"EKONOMİMİZİ BÜYÜTMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bursa iş dünyası olarak "zaferin cephanesi üretimdir" anlayışı ile Türkiye için çalışmaya ve üretmeye kararlılıkla devam edeceklerini dile getiren Başkan Burkay, şöyle devam etti: "Türkiye'nin uluslararası pazarlarda hakettiği konuma ulaşması için kamu ve özel sektör el ele vererek ekonomimizi büyütmeyi sürdüreceğiz. Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığımızın ticaret hacmimizin yüzde 40'ını oluşturan 7 ülkeyle başlattığı, Türkiye'nin İmaj Kampanyası'nı bizler de destekliyoruz. Kader birliği yaptığımız yabancı dostlarımızın vereceği mesajlar, ülkemizin güven algısına ilişkin tehditleri de bertaraf edecektir. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeniden ekonomik hedeflere odaklanmamız, Türkiye'mizin yeniden atılıma geçmesini sağlayacaktır."

"DEĞİŞİMLERİ İYİ OKUMALIYIZ"

Tüm bunlarla birlikte küresel risklerin de artmaya devam ettiğini dile getiren Başkan Burkay, "Birçok ülkenin seçimlerini yenilediği bu süreçte kartlar yeniden dağıtılıyor. Yeni dengeler tesis ediliyor. Tüm dünya ekonomilerini yakından ilgilendiren bu değişim süreci tamamlandığında doğru zamanda doğru hamleleri yapan ülkeler rekabet avantajını da eline geçirmiş olacak. Bizler de bu değişimleri iyi okumalı ve buna göre pozisyon almalıyız" diye konuştu.

3 AYDA 1000 ŞİRKET AÇILDI

Türkiye ortalamasının iki katı üzerinde ihracat gerçekleştiren Bursa'nın 4 yılda 800 yeni ihracatçı kazandığını ifade eden Başkan Burkay, 2017'nin ilk 3 ayında Bursa'da açılan şirket sayısının 1000'e ulaştığını açıkladı.

KOMİTELERİN PERFORMANSI YÜKSELDİ

Başkan İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin büyümesine liderlik eden Bursa'nın sahip olduğu başarıların altında 51 Meslek Komitesi ve 20 Sektör Konseyi'nin büyük payı olduğunu kaydetti. Üstün gayretlerle çalışmalarını sürdüren meclis ve komite üyelerinin katkılarıyla kent ekonomisinin ivme kazandığını kaydeden İbrahim Burkay, "Meclis ve komite üyelerimiz, Odamızın çalışmalarında ve yeni politikaların belirlenmesinde de tetikleyici rol görevindedir. Meslek Komitelerimizin toplantılarında karar alma oranları yüzde 15'lerden yüzde 55 düzeyine kadar yükseldi. Bu talep ve önerilerin takipçisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"TALEPLERİMİZ KARŞILIK BULUYOR"

4 yıllık süreçte başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlık düzeyinde olmak üzere 46 Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Burkay, "Bu özel buluşmalarda ortak akılla şekillendirdiğimiz çalışmalarımızı ve beklentilerinizi ekonomi yönetimine doğrudan sunduk. Örneğin Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a sunduğumuz 15 talebin 12'si kabul gördü. Yine 14. Komitemizin talebiyle KOSGEB destekleri yeniden kullanıma sunuldu. Bursa'mıza değer katan çalışmalar ve üstün gayretlerinden dolayı meclis ve komite üyelerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.03.29 11:15 - Son Güncellenme: 2017.03.29 11:15 - HABER MERKEZİ
A