"Brunson'ın PKK ile bağlantısının fotoğrafları var"

"Brunson'ın PKK ile bağlantısının fotoğrafları var"

Yeni Şafak gazetesi, casusluk yaptığı gerekçesiyle 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen papaz Andrew Brunson'ın PKK ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını söyleyen avukatı İsmal Cem Halavurt'un iddialarını, ortaya çıkan fotoğrafların yalanladığını öne sürdü.

2018.08.15 14:06 - Son Güncellenme: 2018.08.15 14:06 - Dünya
A
"Brunson'ın PKK ile bağlantısının fotoğrafları var"

ABD'li papaz Brunson'ın ev hapsi ile yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için üst mahkemeye itirazda bulunan ve sunduğu dilekçede Brunson'ın PKK ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirten avukat Halavurt'un iddialarının yalanlandığı ileri sürüldü.

 

Avukat Halavurt, İzmir'de FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan Brunson'ın ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na sunduğu dilekçede, daha önce İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çeşitli başvurularda bulunduklarını ama taleplerinin reddedildiğini belirterek; iddianamede adı geçen DUA kod adlı gizli tanık beyanlarının asılsız olduğunu savundu.

Gizli tanığın rahip Brunson'ı tanımadığını ifade eden Halavurt, Brunson'ın FETÖ/PDY ve PKK ile bağlantısının bulunmadığını söyledi.

'KÜRTLERİ HRİSTİYANLAŞTIRACAKLARDI'

Yeni Şafak'tan Aybike Eroğlu'nun haberine göre, Brunson hakkındaki iddianame ve gizli tanık beyanlarına da yansıyan iddialar, üst mahkemeye sunulan dilekçeyi yalanlar nitelikte.

Brunson'ın Kürtlerin Hristiyanlaştırılması için 'manevi oğlu' olarak gördüğü Muhammed Ahmad ile sözkonusu faaliyetleri yürüttüğü ileri sürülürken, fotoğraflarla gün yüzüne çıkan iddialara göre, sonradan Hristiyan olduğu öğrenilen Ahmad'ın evlenip yurtdışına yerleştiği, bu süreye kadar Brunson'ın kilisesinde görev yaptığı, düzenlenen ayinleri yönettiği kaydedildi.

Haberde Brunson ve eşinin bulunduğu fotoğrafta yer alan Ahmad'ın PKK bayraklı fular taktığına dikkat çekildi.

Öte yandan Mehmet isimli bir şahsın ses kaydına da yer verilen iddianamede, Kürtlerin Hristiyanlaştırılma projesinin 'AGİD' kod isimli Muhammad Ahmad tarafından koordine edildiği ileri sürüldü.

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.15 14:06 - Son Güncellenme: 2018.08.15 14:06 - Yaman Kaya
A