Bozdağ: İncelenmeyen hakim savcı kalmadı

Bozdağ: İncelenmeyen hakim savcı kalmadı

Adalet Bakanı Bozdağ, hakimler ve savcılar arasındaki FETÖ incelemelerinin tamamlandığını söyledi. Bozdağ, terör örgütünün yapısı nedeniyle bir daha inceleme yapılmayacak ifadesinin kullanılmayacağını belirtti.

2017.05.26 11:22 - Son Güncellenme: 2017.05.26 11:23 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bozdağ: İncelenmeyen hakim savcı kalmadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde hakim ve savcı adayları kura törenine katıldı. 

Törende konuşma yapan Bozdağ, FETÖ terör örgütüyle Türkiye'de ilk mücadeleyi HSYK'nın verdiğini söyledi. Adalet Bakanı, HSYK'nın FETÖ gerçeğini doğru zamanda gördüğünü ve 15 Temmuz öncesinde önemli adımlar attığını belirtti.

İşte Adalet Bakanı Bozdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Siz ileriyi görebiliyorsunuz demektir. İşte HSYK üyelerimiz bu manada Türkiye'de FETÖ gerçeğini doğru zamanda gören ve bu çerçevede adımlar atan çok önemli kararların altına imza attılar. Yargı içinde öbeklenmiş bu örgüt mensuplarının büyük bir kısmı hakkında 15 Temmuz öncesinde pek çok kişi için soruşturma açıldı. Herşey hukuka uygun biçimde yapıldı.

Eğer 15 Temmuz'un gerçekleştiği gece Cumhurbaşkanı ve Bakanlar hakkında savcılardan bazıları tutuklanması yönünde karar vermiş olsaydı Türkiye şu anda başka bir yerde olurdu. O gece darbenin ne olacağı daha belli olmadan pek çok kişi pozisyonunu düşünürken Türk yargısı demokrasiden yana pozisyon aldı. İlk defa Türkiye'de ezber bozdu Türk yargısı. FETÖ ile ilk mücadeleye başlayan yer Türk yargısıdır. Örgütün yaptıklarını kendi içerisinde gördü ve buna karşı durdu. HSYK incelemerini bitirdi. Şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. Elbette örgütün yapısı nedeniyle soruşturmalar tekrar yapılmayacak denemez. 

FETÖ her türlü haksızlığı, suçu yalanı ve iftirayı Allah rızası umarak yapan bir suç örgütüdür. FETÖ hedeflerine ulaşmak için dinine milletine ihanet eden ve bunu da kendilerini cennete götüreceğine inanan haşhaşilerden oluşan bir örgüttür. Kainatın alçağı kafaları yıkamış onlar da böyle inanıyor.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2017.05.26 11:22 - Son Güncellenme: 2017.05.26 11:23 - HABER MERKEZİ
A