Bosna Hersek'te seçimin kazananı belli oldu

Bosna Hersek'te seçimin kazananı belli oldu

Bosna Hersek'teki Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliğinin (SNSD) Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyeliği adayı Milorad Dodik seçimi kazandığını duyurdu.

2018.10.08 01:41 - Son Güncellenme: 2018.10.08 01:42 - Dünya
A
Bosna Hersek'te seçimin kazananı belli oldu

Halen ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyetinin (RS)  başkanlığını yürüten ve sık sık ayrılıkçı söylemleriyle gündeme gelen Sırp  politikacı, düzenlediği basın toplantısında, "Zafer Birliği" isimli ittifakın  adayı Mladen İvanic ile aralarındaki farkın 70 bin oy olduğunu söyledi.

Dodik, ellerindeki mevcut sonuçlara göre Devlet Başkanlığı Konseyinin  yeni Sırp üyesinin kendisi olduğunu ifade ederek, "Konseyin diğer iki üyesinin  kim olduğu beni ilgilendirmiyor. Bosna Hersek'te tüm ülkeyi kapsayan bir devlet  organı yok. Buna 3 üyeli başkanlık konseyi de dahil." şeklinde konuştu.

Rusya yanlısı tutumu ile bilinen Sırp politikacı, başkanlık konseyinin  mevcut Sırp üyesi ve seçimlerdeki rakibi İvanic'in "Batı'nın sözünü dinlediği  için cezalandırıldığını" savundu.

Seçimde, Boşnak, Hırvat ve Sırp üyelerden oluşan Devlet Başkanlığı  Konseyi üyeliği için 6 Boşnak, 5 Hırvat ve 4 Sırp aday yarışmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.10.08 01:41 - Son Güncellenme: 2018.10.08 01:42 - Büşra Dikilitaş
A