Borsa İstanbul'da gong 'Küresel Para Haftası' için çaldı

Borsa İstanbul'da gong 'Küresel Para Haftası' için çaldı

Borsa İstanbul'da açılış gongu, bu yılki teması "Para işleri önemlidir" olarak belirlenen "Küresel Para Haftası" için çaldı.

2018.03.12 12:02 - Son Güncellenme: 2018.03.12 12:03 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Borsa İstanbul'da gong 'Küresel Para Haftası' için çaldı

Borsa İstanbul'da açılış gongu, bu yılki teması "Para işleri önemlidir" olarak belirlenen "Küresel Para Haftası" için çaldı.

Gong törenine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Esen, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, FODER Başkan Yardımcısı Attila Köksal ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra birçok lise öğrencisi katıldı.

"Sermaye piyasalarımızın gelişimine önemli katkı sağlayacak"

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Esen, törenindeki konuşmasında, Küresel Para Haftası'nın çocuklara ve gençlere bilinçli yatırım, tasarruf etme, istihdam kazanma ve girişimci olma gibi konularda ilham vermeyi amaçladığını söyledi.

Bu kapsamda geçen sene dünya çapında 137 ülkede yaklaşık 8 milyon çocuk ve gence çeşitli etkinliklerle ulaşıldığını kaydeden Esen, "Borsa İstanbul olarak finansal okuryazarlığın geliştirilmesinin, tasarruf ve yatırım bilincinin artırılması, finansal istikrarın ve sermaye piyasalarımızın gelişimi açısından büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Her mecrada belirttiğimiz üzere ülkemizde sermaye piyasalarının gelişimi için büyük bir potansiyel bulunmaktadır. Bilinçli yatırımcı tabanının daha fazla genişlemesi, sermaye piyasalarımızın gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Gerek sermaye piyasalarımızın diğer kurumları, gerek Borsa İstanbul olarak temel hedefimiz yatırımcının finansal refahının korunmasıdır. Yasal altyapımız da uluslararası standartlara uygun biçimde bu öncelik çerçevesinde tasarlanmıştır." diye konuştu.

Esen, yatırımcıların finansal ürünler ve kavramlar hakkında yeterli bilgiye sahip olması ve finansal risk ve alternatifler arasında tercihte bulunabilecek farkındalığa sahip olmasının, finansal refahın korunması ve artırılmasında yasal düzenlemelerden daha fazla önem taşıdığını vurguladı.

Geleceğin karar vericileri olarak gençlerin, bilinçli bir yatırımcı olarak gerekli bilgiyle donatılmasının, ülke refahına fayda sağlayacağını dile getiren Esen, şunları kaydetti:

"Finansal okuryazarlığın artırılması, öğrencilerin gelir, harcama ve tasarruf arasındaki ilişkiyi keşfetmelerine yardımcı olacak, paranın değerini daha iyi anlamalarını sağlayacaktır. Erken yaşlardan itibaren mali becerileri geliştirmek, ekonominin nasıl çalıştığını anlamak ve paranın nasıl sorumlu biçimde yönetileceğini öğrenmek, aynı zamanda iyi harcama alışkanlıkları getirecektir. Gençlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, yaratıcı fikirlerini işe dönüştürecek kabiliyette olması, ülke olarak inovasyon ve girişimcilik alanında çok daha ileri bir seviyede olmamızı sağlayacak, önce genç girişimcilere ve nihayetinde ülkemize yarar sağlayacaktır. Finansal okuryazarlığın artırılmasında atılacak önemli bir adım, eğitim müfredatına dahil edilmesini sağlamak olacaktır." 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.03.12 12:02 - Son Güncellenme: 2018.03.12 12:03 - HABER MERKEZİ
A