Bodrum'daki cinayetle ilgili şok iddia! 'Namus cinayeti olsa...'

Bodrum'daki cinayetle ilgili şok iddia! 'Namus cinayeti olsa...'

Bodrum'da tanınmış işadamı ve işletmeci Ali Özdemir'in ortağı Mustafa Özbelen tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma derinleşerek devam ediyor. Gumsal Beach Club'ın işletmecisi Ali Özdemir'in (46) katil zanlısı eski ortağı Mustafa Ö.'nün(40) ifadesi ortaya çıktı. Emniyette avukatıyla ifade veren Mustafa Ö.'nün, "Ali'yi çok seviyordum, kardeşim gibiydi. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Ona 'Neden bunu yaptın, değer miydi' dedim. Beni tersledi, boğuşmaya başladık. Kendi silahını aldım, boğuşurken yanlışlıkla silah ateş aldı. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.

2018.01.18 10:23 - Son Güncellenme: 2018.01.18 15:41 - Güncel
A
Bodrum'daki cinayetle ilgili şok iddia! 'Namus cinayeti olsa...'
00:44 İtiraf sonrası günlerdir kayıp olan iş adamının cesedi bulundu!

İLGİLİ VİDEO

İtiraf sonrası günlerdir kayıp olan iş adamının cesedi bulundu!

Zanlıların Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ederken Bodrum halkı da cinayetle ilgili detayların ortaya çıkmasını bekliyor. Bodrum'da neredeyse her ortamda ilk gündeme gelen konu bu cinayet... Soruşturma somut veri ve delillerle ilerlerken Bodrum kamuoyunda da birbirinden çok farklı iddia ve yorumlar var. 

En yakın arkadaşı yazdı

Öldürülen işadamının yakın arkadaşı işletmeci A.Serttaş da dün akşam sosyal medya hesabından cinayetle ilgili ciddi bir iddiayı ortaya attı.  Ali Özdemir ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Serttaş olayın iddia edildiği gibi "Namus cinayeti" olmadığını, cinayet zanlısı Mustafa Özbelen ile maktül Ali Özdemir arasında "para ilişkisi" olduğunu iddia etti. 

"Borç aldılar, parasını yediler"

Serttaş'ın kısa sürece yüzlerce kişi tarafından beğenilen ve destek yorumları atılan paylaşımı şöyle:

"Hiç kimse olayları 'namus' diye çarpıtmasın! Sen adamın ekmeğini ye, suyunu iç, tüm tüm masraflarını karşılat, altlarındaki arabayı bile Ali ödesin, (Ali'nin) evinden çıkma, bir gün önce doğum günü pastanı elleriyle hazırlasın, sonra  kahpece aslan gibi adamın uyurken kafasına sıkın! Cebindeki paraya kadar alın, sonra kuru yol kenarına atın! Sizi tatillere götürsün,  sonra 'Bu iş namus' deyin..."

"Namus cinayeti değil"

"Bu iş 'namus cinayeti' değil. Kimse bunu söylemesin. Kardeşimiz kahpece planlanan bir pusuyla katledilmiştir. Sizde namus olaydı keşke..."

Bitez Mahallesi'ndeki Gumsal Beach Club'ın işletmeciliğini yapan, ayrıca unlu mamuller ve pastane zincirinin sahibi olan iki çocuk babası Ali Özdemir, geçen 6 Ocak'ta ortadan kayboldu. Yakınlarının kayıp ihbarı üzerine çalışma başlatıldı. Özdemir'in ortadan kaybolmasının ardından, 12 Ocak'ta da eski ortağı kafeterya işletmecisi Mustafa Ö. tarım ilacı içerek intihar girişiminde bulundu. Geçen pazartesi sabahı yeni bir gelişme yaşandı. Eski ortak Mustafa Ö., Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek, Özdemir'i öldürdüğünü itiraf etti. Mustafa Ö. itirafından sonra cesedi sakladığı yeri de gösterdi. Ceset, Çırkan Mahallesi Pedasa Dağı eteklerinde bulundu. Cinayet zanlısı Mustafa Ö.'nün dışında, eşi 2 çocuk annesi Tuğba Ö., kayınpederi Ali S., eşinin kız kardeşi Kübra S. ile eşinin annesinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sorguları halen sürerken, Özdemir ise dün memleketi İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde toprağa verildi.

'MUSTAFA'YI TOST ALMAYA GÖNDERDİM, BEKLİYORUM' MESAJI

Gözaltında bulunan katil zanlısı Mustafa Ö. bugün, avukatı Nurettin Çelik ile birlikte emniyette ifade vermeye başladı. Mustafa Ö.'nün ifadesinde, "Olaydan birkaç gün önce eşim Tuğba Ö.'nün cep telefonunda 'Mustafa'yı tost almaya gönderdim, bekliyorum' mesajını gördüm. Bu mesajın ardından, tost almak için dışarı çıktım, ardından saklandım. Ali gelip eve girdi. Ben de daha sonra eve aniden geldim, ikisini sarmaş dolaş gördüm. Aniden ayrıldılar, ikisi de bir şey demedi. Ben de sinirlendim, dışarı çıktım" dedi.

'SERT CEVAPLAR VERDİ'

Daha önceden de bu konuda kuşkuları olduğunu söyleyen Mustafa Ö., ifadesine şöyle devam etti:

"Ancak Ali'nin bana böyle bir şey yapabileceği aklıma gelmiyordu. Ardından olay sabahı kahvaltıdan sonra Ali ile konuşmak istedim. Onunla yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Yurt dışı seyahatlerine de birlikte giderdik, kardeş gibiydik. Ben Ali'ye 'Niye bana bunu yaptın değer miydi be kardeşim, yuvamı yıktın' dedim. Çünkü artık Tuğba ile olamazdım. O da bana sert cevaplar verdi, tartışmaya başladık, O'nun odasındaydık. Çekmecesinde tabancası olduğunu daha önceden biliyordum. Bana ağır hakaretler edip, vurmaya başladı. Boğuştuğumuz anda O'nu korkutmak için çekmecedeki tabancayı aldım, amacım korkutmaktı. Alt alta, üst üste iken birden tabanca ateş aldı. Ben tabanca kullanmayı bilmem. Demek ki ağzında mermi varmış. Olayın şokunu yaşadım. Daha sonra kayınpederimden yardım istedim. Öldürmek aklımın ucundan geçmedi, sadece Ali ile yollarımı ayıracaktım. Eşimden de boşanacaktım ama bunu sormak benim hakkımdı. Kavganın buraya varacağını düşünmedim, değmezdi, çok üzgünüm."

Gözaltında olan ve sorgusu yapılan Mustafa Ö.'nün yanında hizmetli olarak çalışan 34 yaşındaki M.K. ise "Ben meydana geldiği iddia edilen olaydan yaklaşık 4-5 saat sonra eve gelmiştim. Eve geldiğimde bir gariplik yoktu. Kan filan görmedim, evde sadece Tuğba hanım vardı. O da normal hayatına devam ediyordu. Mustafa ağabey ile kayınpederi yoktu. Sonradan basından duyduğum an şoke oldum" dediği belirtildi.

ÖZDEMİR'İN ARKADAŞINDAN 'PARA' VURGULU PAYLAŞIM

Öldürülen Ali Özdemir'in yakın arkadaşlarından Bodrum'daki bar işletmecilerinden Atilla Serttaş ise bugün sosyal medyadan ilginç bir paylaşımda bulundu. Serttaş, olayın iddia edildiği gibi 'namus cinayeti' olmadığını, cinayet zanlısı Mustafa Ö. ile Ali Özdemir arasında 'para ilişkisi' olduğunu iddia etti. Serttaş paylaşımında, "Hiç kimse olayları 'namus' diye çarpıtmasın! Sen adamın ekmeğini ye, suyunu iç, tüm masraflarını karşılat, altlarındaki arabayı bile Ali ödesin, evinden çıkma, bir gün önce doğum günü pastanı elleriyle hazırlasın, sonra kahpece aslan gibi adamın uyurken kafasına sık. Cebindeki paraya kadar alın, sonra kuru yol kenarına atın! Sizi tatillere götürsün, sonra 'Bu iş namus' deyin. Bu iş 'namus cinayeti' değil. Kimse bunu söylemesin. Kardeşimiz kahpece planlanan bir pusuyla katledilmiştir. Sizde namus olaydı keşke..." diye yazdı. Gözaltındaki 10 zanlının ifade alma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.18 10:23 - Son Güncellenme: 2018.01.18 15:41 - Gülcan Tekin
A