BM, Suriye halkına yardım için 3,3 milyar dolar kaynak arayışında

BM, Suriye halkına yardım için 3,3 milyar dolar kaynak arayışında

Birleşmiş Milletler, Suriye'de çoğu çocuk savaşın mağduru 11,7 milyon kişiye yardım için ilave 3,3 milyar dolar kaynak arayışına girdi. BM, bölgedeki Suriye göçmenler için ise 5,5 milyar dolara gereksinim olduğu uyarısında bulundu.

2019.03.14 17:14 - Son Güncellenme: 2019.03.14 17:14 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
BM, Suriye halkına yardım için 3,3 milyar dolar kaynak arayışında

Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Temsilcisi Filippo Grandi, AB ve BM'nin ortaklaşa Brüksel'de düzenlendiği konferansta yaptığı açıklamada, "Suriye'de yerlerinden edilmiş kişilerin yüzde 70'nin büyük bir sefalet içinde yaşadıklarını" söyledi.

Filippo Grandi, "AB ve Körfez ülkeleriyle Norveç, geçen yıl Suriye'de yaşayanlar için 3,4 milyar dolar yardımda bulunmayı taahhüt etti. Ancak, bu paranın sadece yüzde 65'i BM'ye ulaştı. Bölgedeki Suriyeli göçmenler için taahhüt edilen 5,6 milyar doların ise yüzde 62'si tahsil edildi." ifadesini kullandı.

AB Dışişleri ve Savunma Temsilcisi Federica Mogherini ise yaptığı konuşmada, "Uluslararası camianın daha az ilgi gösterdiği bir dönemde Suriye halkının unutulmasını biz istemiyoruz." dedi.

AB'nin çıkmazı

Toplantıya katılan Avrupalı diplomatik kaynaklara göre, Suriye'de iç savaşın bitirilmesinde AB'nin talep ettiği gibi BM'nin etkili olamaması ve Rusya ile ABD arasındaki vesayet savaşları, bu ülkeye yapılacak yardımları olumsuz etkiliyor.

AB, Suriye'nin uzun dönem yeniden inşasında BM barış planının uygulanmasını şart koşarken, BM barış planı önündeki engeller ve ABD ile Rusya arasındaki güç savaşları, Arap ülkelerinin yeniden Esad ile ilişki kurma eğilimleri AB ülkeleri içinde de Suriye'ye yapılacak yardımda önemli görüş ayrılıklarını çıkmasına yol açıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.14 17:14 - Son Güncellenme: 2019.03.14 17:14 - HABER MERKEZİ
A