Bitlis ve Afrin'den acı haber! 4 şehit

Bitlis ve Afrin'den acı haber! 4 şehit

Bitlis kırsalında sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de 3 askerin daha şehit olduğunu açıkladı.

2018.03.22 15:51 - Son Güncellenme: 2018.03.22 18:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bitlis ve Afrin'den acı haber! 4 şehit
00:45 TSK Afrin şehir merkezinden görüntü paylaştı

İLGİLİ VİDEO

TSK Afrin şehir merkezinden görüntü paylaştı

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Hizan yolu üzerinde bulunan Sehi Ormanları bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı, askerlerin geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Olay yerine sevk edilen helikopterle bölgeden alınan yaralı asker, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdüğü bildirildi. 

AFRİN'DE DE 3 ŞEHİT VAR

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Afrin-Cinderes arası bölgede meydana gelen olayda ağır yaralanan 3 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralı olduğu bildirildi.

Yaralıların Hatay Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. 

Yıldırım, "Zeytin Dalı Harekatı başarıyla tamamlandı. Şu anda temizlik yapılıyor. Maalesef teröristler giderken EYP ile her tarafı tuzaklamışlar. Bunların temizliğini yaparken kayıplarımız da oluyor. Bugün 3 şehidimiz var. EYP temizliği yaparken şehit oldular. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. 

Başbakan, Fırat'ın doğusunda ve Kuzey Irak'ta terör tehdidinin sürdüğünü, terör unsurları tamamen yok edilinceye kadar Türkiye'nin mücadelesinin süreceğini de ekledi. 

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. 

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadesini kullandı. 

BİTLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bitlis ili, Sehi Ormanları Bölgesi'nde icra edilmekte olan operasyon kapsamında 22 Mart 2018 günü, saat 14.20 sıralarında Çüyüktepe Mevkii'nde BTÖ mensuplarınca araziye yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin infilak etmesi sonucu Uzm.J.IV Kad.Çvş Şükrü Çakar şehit olmuş, J.Muh.Asb.Kd.Bçvş Mehmet Türkmen hafif şekilde yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralı askerimize acil şifalar dileriz.Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.03.22 15:51 - Son Güncellenme: 2018.03.22 18:01 - HABER MERKEZİ
A