Birleşik Krallık işletmeleri anlaşmasız Brexit sebebiyle endişeli

Birleşik Krallık işletmeleri anlaşmasız Brexit sebebiyle endişeli

Birleşik Krallık'ın önde gelen endüstri ve işletmeleri, gelecek hafta yapılacak olan Brexit oylaması öncesi, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden (AB) "anlaşmasız ayrılma olasılığı" konusunda endişelerini dile getiriyor.

2019.01.09 16:13 - Son Güncellenme: 2019.01.09 16:13 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Birleşik Krallık işletmeleri anlaşmasız Brexit sebebiyle endişeli

Business Insiderda yer alan habere göre, Birleşik Krallık Küçük İşletmeler Federasyonu dış işler başkanı Craig Beaumont, işletme toplumunun milletvekillerinin anlaşmayı onaylamaması durumunda, mızraklarıyla harekete geçeceklerini belirtti ve Birleşik Krallıkın ABden ayrılma maddesi olan 50nci Maddenin uzatılması talebinde bulundu.

Ayrıca Birleşik Krallıkın en büyük ticaret birliklerinden Yük Taşımacılığı Birliği de (Freight Transport Association / FTA) Mayin Brexit anlaşmasının onaylanmaması durumunda yönetimin Brüksele sunabileceği bir acil durum mini-anlaşma listesi oluşturdu.

FTA başkan yardımcısı James Hookham, "Taleplerimiz Mart 2019a dek yerine getiriline kadar yönetim uyuyamaz derken, söz konusu mini anlaşmalar Birleşik Krallık kamyon sürücüleri izinleri, uçakların yere çakılmasını önleyecek önlemler ve Katma Değer Vergisi (KDV) kurallarına değişiklik getirilmesinin önlenmesi içeriyor." dedi. 

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.01.09 16:13 - Son Güncellenme: 2019.01.09 16:13 - HABER MERKEZİ
A