Binali Yıldırım protesto edildi, İmamoğlu 'Keşke sadece alkışlasalardı' dedi

Binali Yıldırım protesto edildi, İmamoğlu 'Keşke sadece alkışlasalardı' dedi

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın Yeniden Doğuş operasında bir grup seyirci tarafından 'Her şey çok güzel olacak' sloganlarıyla protesto edilmesine tepki gösteren CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu, "Keşke sadece alkışlasalardı. Bu tür kutuplaşmaları ben seven birisi değilim" dedi.

2019.05.17 14:57 - Son Güncellenme: 2019.05.17 17:20 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Binali Yıldırım protesto edildi, İmamoğlu 'Keşke sadece alkışlasalardı' dedi

AK Partili Yıldırım dün akşam İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde izlemeye gittiği Yeniden Doğuş operasında bir grup seyirci tarafından 'Her şey çok güzel olacak' sloganlarıyla protesto edildi.

Söz konusu protestoyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP'nin 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimindeki adayı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

"Keşke sadece alkışlasalardı. Bu tür kutuplaşmaları ben çok seven birisi değilim. Her yerde nezaketi arayan birisiyim. Keşke sadece alkışlayıp karşılasalardı. Toplumun kutuplaşması hepimizi üzüyor. Bazen çok feci bir olay oluyor, kimse sahiplenmiyor, bir geçmiş olsun demekten imtina ediyor. Bu tür hususlar, bazen sevinci, hüznü paylaşmak toplumumuzun geleneğinde var. Bunları yaparsak kutuplaşmaları engelleriz. Dediğim gibi keşke sadece alkışlasalardı."

'CAHİL İNSANLAR KOLTUKLARI İŞGAL EDEBİLİYOR'

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun kamuoyunda İmamoğlu'na yönelik tepki çeken sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "Şunu da unutmasın suçlamaya çalıştığı Ekrem İmamoğlu'nun dedesi İstiklal Savaşı gazisidir. O istiklal savaşı gazinin üç kardeşi de muhtelif savaşlarda şehit düşmüş insanlardır. Bunları görmezden gelerek bir seçim kazanmak uğruna bu karalama yaparak bir ilin tümünü kapsayan bir ifadede bulunmasına karşılık bizim söylediğimiz çok değil az bile" sözleri hatırlatıldı.

Koray Aydın'a teşekkür eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bunu açıklamak bile benim için zul. Sağolsun Koray Aydın'a teşekkür ederim ama şunu söyleyeyim; benim sülalemi ailemi, herkes tanır. Ama insanların geçmişi üzerinden siyaset yapıp buradan fayda elde edecek zavallılara ben gülüyorum sadece. Onlar zavallı. Cahil insanlar ama bazen cahil insanlar koltukları işgal edebiliyorlar. 'Ben 25 senedir belediye başkanlığı yapıyorum' diyebilir. Ama bu onun cahil olmasını, zavallı olmasını engellemez. Benim Trabzonluluğum üzerindenya da ailemin soyunun üzerinden bu tarz kirletme, lekeleme çabası içinde olanlar sadece sert bir duvara toslarlar. Ben bu memleketin her insanını sevdiğim gibi kendi geçmişimi de çok seven birisiyim. Gelirler tek tek cevaplarız ama gerek duymuyorum."

İmamoğlu, "Pazar günü, devletin zirvesi 19 Mayıs nedeniyle Samsun'da olacak. O gün nerede olacaksınız ve hangi kutlamalara katılacaksınız?" sorusuna, "Genel Başkanımız katılacağını bildirmişti, Samsun'da olacaklar. Ben de bu tarihi günün, 19 Mayıs bayramımızın 100'ncü yıl dönümünde Samsun'da olacağım. 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin içinde bulunan cesareti ve bağımsızlık ruhunu hissetmek istiyorum. Samsunlu dostlarımla, hemşehrilerimle beraber olacağım." cevabını verdi.

İmamoğlu, "Aydın'da cezaevinde sizin de adınızın geçtiği pazarlıkla ilgili suç duyurusunda bulunacağınızı açıklamıştınız. Bugün avukatınız adliyeye gidip suç duyurusunda bulunacak. Ne düşünüyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Elbette sorularımız var. Elbette bir üçüncü şahsın, bir yerel gazetecinin bir hapishane ziyaretinin bu kadar kolay olabilmesi nasıl mümkün? Bunlarla tümüyle alakalı hem suç duyurumuz var, hem sorgulayacağımız hususlar var. Avukatlarımız gerekli cümlelerle dilekçelerimizi hazırladılar. Suç duyurusunu yapacaklar. Seçime 14 gün kala, bir terör örgütüyle beni yan yana koyma çabasını elbette esefle kınıyorum. Türkiye'de görülmemiş işler bunlar. Hepsini Allah'a havale etmiştim. Şimdi de hukuka havale ediyorum. Hukukla beraber mücadelemizi de vereceğiz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.05.17 14:57 - Son Güncellenme: 2019.05.17 17:20 - HABER MERKEZİ
A