Bilal Erdoğan: Türkiye 2024'te okçuluk sporunda zirveye oynayacak

Bilal Erdoğan: Türkiye 2024'te okçuluk sporunda zirveye oynayacak

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, milli sporcuların bayrağı daha ileriye taşımasını hedeflediklerini belirterek, "Ümit ediyorum ki 2020'de ilk madalya gelecektir ama 2024'e geldiğimiz zamana artık Türkiye dünyada okçuluk sporunda zirveye oynayan milletlerden bir tanesi olacaktır." dedi.

2018.08.06 23:37 - Son Güncellenme: 2018.08.06 23:39 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bilal Erdoğan: Türkiye 2024'te okçuluk sporunda zirveye oynayacak

Erdoğan, Okçular Vakfı tarafından vakfın Spor Kulübünde düzenlenen  "Milli Okçular Buluşması"nda, Sofya'da düzenlenen Avrupa Grand Prix  müsabakasından dönen milli okçularla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Burada konuşan Erdoğan, vakfın bütün okçuların yuvası olduğunu ve  ecdadın tarihte zirve yaptığı okçuluk sporunun merkezi olduğunu söyledi.

Tarihi bir mekanda bu işin yeniden ihya edilmiş olmasının çok  sevindirici olduğunu belirten Erdoğan, "Herhalde bu mekanın bereketiyle beraber  Okçular Tekkesi bugüne kadar belki 100 bine kadar insana ok attırdı. Bunların  ciddi bir kısmına eğitimler verdi. Daha ilerleyenleri lisanslarını aldı ve 300'e  yakın performans sporcusu da vakıf spor kulübümüz bünyesinde spor yapıyor." diye  konuştu. Okçuluk sporunun Türk milletinin geçmişinde, kodlarında ve DNA'sından  olduğundan spora yoğun bir teveccüh olduğuna dikkati çeken Erdoğan, 5-6 yıl  içerisinde okçuluğun tanıtılmasında güzel işler ortaya koyduklarını vurguladı.

"TÜRK SPORCULARININ DERECELERİ BÜYÜK BİR GURUR VESİLESİ"

Türkiye Okçular Federasyonu (TOF) Başkanı Abdullah Topaloğlu ise bütün  okçuların yuvası olan Okçular Vakfı'nın okçuluk sporuna büyük bir değer kattığını  ifade etti.

Sporcuların son zamanlarda gösterdiği başarıların kendilerini  gururlandırdığını ve umutlandırdığını belirten Topaloğlu, "Türk sporcularının  Avrupa'da ve dünyada almış olduğu bu dereceler ülkemize ve milletimize çok büyük  bir gurur vesilesi oluyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Türk okçuluğuna yaptığı  hizmetler adına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından milli okçulara Okçular Vakfı logolu saat hediye  eden Erdoğan, onlarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Daha sonra vakfın Spor Kulübü'ne geçen Erdoğan, sporcularla sohbet  ederek, onların okçuluk sporuyla ilgili görüşlerini dinledi.

Bilal Erdoğan, Bulgaristan'daki Avrupa Grand Prix müsabakalarında  altın madalya kazanan Mete Gazoz ve Milli Okçu Demir Elmaağaçlı'yla birlikte ok  atışı gerçekleştirdi.

"OKÇULUK HAYATIMIN BİR PARÇASI"

Avrupa Grand Prix müsabakaları klasik yay erkeklerde altın madalya  kazanan Mete Gazoz yaptığı açıklamada, bu müsabakadan yaklaşık bir  hafta önce düzenlenen dünya kupasında şampiyon olduğunu söyledi.

Bu yarışmadan sonra Avrupa Grand Prix'teki rakiplerinin kendisinden  çekinmeye başladığını belirten Gazoz, bunun kendisi için büyük bir avantaj  olduğunu ve kolay bir şekilde şampiyon olduğunu dile getirdi.

Okçuluğa 3 yaşında başladığını aktaran Gazoz, sözlerini, "Şu anda 19  yaşındayım. 16 senedir bu sporu yapıyoruz. Annem de babam da okçu olduğu için ben  sahada doğdum diyebilirim. Okçuluk benim için her şey, hayatımın bir parçası.  Hedefim 2036 olimpiyatlarına kadar profesyonel sporculuk hayatımı sürdürmeyi  düşünüyorum. 2036'dan sonra artık iki olimpiyat şampiyonu olarak okçuluğu  bırakmayı düşünüyorum." diye tamamladı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.08.06 23:37 - Son Güncellenme: 2018.08.06 23:39 - HABER MERKEZİ
A