Beyoğlu yeni sanat mekanına kavuştu

Beyoğlu yeni sanat mekanına kavuştu

Tarihte külhan olarak kullanılan Beyoğlu'ndaki alanı sanat mekanına dönüştüren Selçuk Demirci ve Nuri Görsev, misafirlerine "Size ayrılan sürenin henüz başındayız" diyorlar. 18 Aralık'ta açılışı yapılacak 350 metrekareden oluşan mekanda sahne, sanat atölyesi, müzik stüdyoları bulunuyor.

2018.12.14 14:35 - Son Güncellenme: 2018.12.14 14:36 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Beyoğlu yeni sanat mekanına kavuştu

İstanbul Beyoğlu yeni sanat mekanına kavuşuyor. Culter, uzun süredir devam eden hazırlıkların ardından Hacı Mimi Külhani Sokak'ta 18 Aralık'ta yapılacak açılış ile faaliyetlerine başlayacak. Tarihi semte yeni bir soluk getirecek mekanda tiyatro oyunları, performans gösterileri, kişisel veya kolektif sergiler, tasarım, sinema ve müzik gibi birçok sanat alanı meraklılarıyla buluşacak. Eğitim projelerine de önem verilecek mekanda ayrıca oyunculuk, grafik tasarım ve yaratıcı yazarlık gibi eğitim programları açılacak, farklı alanlarda atölyeler ve workshoplar da düzenlenecek.

Misafirlerine "Size ayrılan sürenin henüz başındayız" diyerek seslenen Culter'ın kurucu ortakları ve sanat direktörleri Selçuk Demirci ile Nuri Görsev, kuruluş aşamasında tam 3 kez tekrar görüp inceledikleri şu anki mekanlarının ilginç bir tarihe sahip olduğunu anlattılar. Tarihte bir hamamın külhanı olarak kullanılan ve günümüz restorasyon fikrine uygun olarak yeniden tasarlanan bu mekan ilk bakışta yeterli gelmese de mekanın büyüsünün tercih yapmayı kolaylaştırdığını söylüyorlar. Sanatın her durumda ve şartta yapılabileceği gibi mekanları da fikirler ve düşüncelerin zenginleştirdiğinin altını çizen Demirci, "Bu projenin felsefesinde de amacımız dönüştürmek ve değiştirmekti. Eğer hedefimiz doğru ise buna tam da bu noktadan başlayabilir ve inancımızı kendimize ispatlayabilirdik. Bu yüzden denedik" dedi. 350 metrekareden oluşan merkezde sahne, sanat atölyesi, müzik stüdyolarının yanı sıra kafe de bulunuyor.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.12.14 14:35 - Son Güncellenme: 2018.12.14 14:36 - HABER MERKEZİ
A