Beyaz Saray'dan FETÖ açıklaması

Beyaz Saray'dan FETÖ açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuyu "gözden geçireceğini" söylediği ifade edildi.

2018.12.19 00:01 - Son Güncellenme: 2018.12.19 00:48 - Dünya
A
Beyaz Saray'dan FETÖ açıklaması

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders'a, "Amerikan Başkanı FETÖ elebaşı Gülen'in sınır dışı edilmesi konusunda Türkiye'ye bir işaret verdi mi sorusu soruldu.  Sanders, "Başkan'ın söylediği tek şey, bu konuya bakacağımızı söylemesidir. Bu süreçte herhangi bir taahhüt bulunmamaktadır" dedi.

FLYNN TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

SandersABD Başkanı Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından "tuzağa düşürüldüğünü" öne sürdü.

Sanders, basın toplantısında Rusyasoruşturması kapsamında daha önce suçunu kabul ederek savcılıkla iş birliği yapan Flynn hakkında açıklamalar yaptı.      

"Bildiğimiz şey çok da uygun olmayan bir yolun izlenmiş oluşudur." ifadesini kullanan Sanders, "FBI standart protokolün ötesine geçti ve General Flynn'i tuzağa düşürdü." dedi.           

Sanders, "FBI'ın standart protokollerinin ötesine geçmesinin tek bir sebebi vardı. Trump yönetimine istediklerini yapabileceklerini ve bunun üstünü örtebileceklerini düşündüler." değerlendirmesinde bulundu. 

FBI'ın Trump yönetimine karşı bir "ön yargısı" olduğunu savunan Sanders, Flynn'in ceza alması beklenen duruşmayla ilgili kaygı duyduklarını dile getirdi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.12.19 00:01 - Son Güncellenme: 2018.12.19 00:48 - Büşra Dikilitaş
A