Belçika'da mültecilerle dayanışma eylemi

Belçika'da mültecilerle dayanışma eylemi

Belçika'da başkent Brüksel başta olmak üzere 25 şehirde emniyet müdürlükleri önünde eylem yapan göstericiler, mültecilere yardım eden aktivistlerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

2018.11.05 16:47 - Son Güncellenme: 2018.11.05 16:47 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Belçika'da mültecilerle dayanışma eylemi

Belçika'da başkent Brüksel, Liege ve Namur şehirleri başta olmak üzere ülke genelindeki 25 şehirde emniyet müdürlüklerinin ve Brüksel Adalet Sarayı'nın önünde protesto düzenlendi. "Dayanışma Suç Değildir" platformu tarafından düzenlenen eylemlerde, mültecilere yardım eden aktivistlerin insan kaçakçılığı ve suç örgütüne üye olmaktan yargılanması protesto edildi. Eylemciler, mültecilerle dayanışma içinde olan aktivistlerin evlerine baskın düzenlenmesini ve gözaltına alınıp korkutulmasını kınadı ve emniyet müdürlüklerine "Ev baskınları ve ev ziyaretleri bizleri korumaz" yazılı protesto afişleri astı. 

BELÇİKA'DA HER 4 MÜLTECİDEN BİRİ POLİS ŞİDDETİNE UĞRUYOR
Dünya Doktorları (Medecins du Monde) isimli sivil toplum kuruluşunun yaptığı araştırmada, Belçika'da her 4 mülteciden birinin polis şiddetine uğradığı ortaya çıktı. Şiddetin en yoğun olduğu yerler arasında ilk sırada Avrupa Birliği'nin kalbi Brüksel'de bulunan Maximilien Parkı'nda yaşayan 700 ila 800 mülteci yer alıyor. Raporda, Belçika polisinin uyguladığı psikolojik ve fiziki şiddetin haricinde polislerin mültecilerin paralarına el koyduğu da belirtiliyor. Ağustos 2017 tarihinden bu yana Belçika polisinin ismi birçok kez mültecilerden para çalma vakalarına karıştı. 

MÜLTECİLERİN ÜSTÜNÜN ÇIPLAK ARANDIĞI İDDİASI 
Öte yandan, Belçika polisinin mültecilerin üst aramasını çıplak şekilde yaptığı iddia ediliyor. Belçika polisinin kullandığı tutum birçok trajik olaya sahne oluyor. Mayıs 2018 tarihinde polisten kaçan mülteci ailenin Merve isimli 2 yaşındaki bebeğinin polis kurşunu sonucu vefat etmesi bunlardan en önemlileri arasında yer alıyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.11.05 16:47 - Son Güncellenme: 2018.11.05 16:47 - HABER MERKEZİ
A