Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa Karacabey'de

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa Karacabey'de

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın Karacabey ilçesine bir dizi açılışa katıldı. İlk olarak İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Millete istikamet çizmek, ayar vermek, milletin ufkuna ve ruhuna aykırı kodları onlara dayatmakla hiçbir sonuç elde etmek mümkün değildir" dedi.

2017.10.13 20:10 - Son Güncellenme: 2017.10.13 20:11 - Bursa Bölge
A
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa Karacabey'de
03:09 Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa Karacabey'de

İLGİLİ VİDEO

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Bursa Karacabey'de

Kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu hatırlan Bakan Çavuşoğlu, 11 yaşında Biga'da Biga'da değerli insanların kendisine sahip çıkarak, kol kanat germeleri neticesinde tahsilini tamamladığını söyledi. İmam hatiplilerin okullara ve bu millete olan vefa borcunu ödediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız bunun en bariz örneğidir. O da bir imam hatiplidir. Bahsettiğimiz yıllardaki hamurun karıldığı, yoğrulduğu süreçten geçerek, bugün bu camiaya, millete, ülkeye olan vefa borcunu ödemek için gecesini gündüzüne katıyor. Allah, ona güç ve gayret versin" dedi.

Bazı küçük düşüncelerin, küçük düşünenlerin kendilerini yollarından almaya kalksalar da başarılı olamadıklarını belirten Çavuşoğlu, "4+4+4 dediğimiz sistem, kanun değişikliğini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle bu okullara olan teveccüh, günden güne artıyor. Bu okullarda nitelikli eğitim, günden güne güçleniyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir şey kaybetmediğini, ülkede hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Hiç kimseye hiç kimse musallat olmadı. Ama ne oldu? Devletle millet barıştı. Milletle toplumsal yaşam içindeki barış hakim oldu. Dolayısıyla millete istikamet çizmek, ayar vermek milletin ufkuna ve ruhuna aykırı kodları onlara dayatmakla hiçbir sonuç elde etmek mümkün değildir. Dolayısıyla millet bir şekilde tavrını ve ne yapmak istediğini ortaya koydu. Şimdi bundan sonra bize düşen gerçekten de son 15 yıldan aldığımız güçle büyüyebileceğimizi, güçlenebileceğimizi, empoze edilen değil kendisi rol alan, iddia ve tezlerini bölgesinde geçerli kılabilecek o mefhumu geliştirmek, güçlendirmektir." dedi

Açılışlar serisine 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydan'ında devam eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 15 Temmuz'da şehit düşen vatandaşlar için fatiha okunmasını istedi. Çavuşoğlu, "Çünkü uluslararası sistem Türkiye'yi her zaman hizaya getirecek bir yolunu bulmuştu. Bazen darbelerle, bazen ekonomik krizlerle ülkeyi diz çökertmeyi başarmıştı. Ama öyle bir adam ortaya çıktı ki; siyasette yol alırken ve ortaya çıkarken kullandığı ifade bugün bile hepimizin kulaklarında çınlıyor. Neydi o; 'Ben kefenimi giydim de yola çıktım. 15 Temmuz nirengi noktalarından bir tanesidir. Asla şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız. Milletimizin ortaya koyduğu büyük direnişi de asla unutmayacağız. Ama bizim unutmadığımız gibi unutmayan birileri daha var. O da bu girişimin arkasında olan ellerindeki tuttukları kuklalarla perde gerisinden onları yönetenlerin asla da vazgeçmeyeceğini bileceğiz" dedi.

Karacabey Belediyesi'nin girişimleri ile sponsorlar tarafından 5 milyon TL'lik makina desteğiyle donatılan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılışa katılan Çavuşoğlu, "Hayrın ve veren elin üstünlüğünü görerek, gelecek nesillere yapılan bu katkının değeri izah edilemez. Meslek lisesi memleket meselesi güzel ve önemli bir slogan. Ancak biz sadece bu sloganla da yetinmedik. Bizim en önemli önceliklerimizden biri gençlerimizi birer meslek sahibi yaparak, hem kendi geleceğimizi hem de kendi geleceklerini garanti altına alarak onları mutlu ve huzurlu kılmak. Hem de ülkemizin yetişmiş insan gücü kapasitesini arttırmak olduğunu hiçbir zaman gündemimizden çıkarmadık" şeklinde konuştu.

Okula destek veren sponsorlara protokol tarafından plaket takdim edildi. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ile beraberindeki heyet okula kazandırılan ekipmanların bulunduğu bölümleri gezdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.10.13 20:10 - Son Güncellenme: 2017.10.13 20:11 - Ali Yaşar
A