Barzani ile Mcgurk Irak'ta görüştü

Barzani ile Mcgurk Irak'ta görüştü

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, ABD Başkanı Donald Trump'ın terör örgütü DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile Erbil'in Salahaddin kasabasındaki konutunda bir araya geldi.

2018.08.31 23:15 - Son Güncellenme: 2018.08.31 23:16 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Barzani ile Mcgurk Irak'ta görüştü

Barzani'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Barzani ile  McGurk  Irak'taki son gelişmeler başta olmak üzere ülkede kurulacak yeni hükümete  ilişkin fikir teatisinde bulundu.

Irak'ta tüm bileşenler arasında gerçek bir ortaklık prensibinin temin  edilmesi gerektiğine vurgu yapılan görüşmede,  ülkenin düzlüğe çıkana dek ikili  ilişkilerin ve istişarelerin devam etmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Irak'ta son seçimlerde 48 milletvekili çıkararak ikinci konumda yer  alan Fetih Koalisyonu lideri ve Haşdi Şabi komutanlarından Hadi Amiri, ABD'nin  müdahaleleri neticesinde kurulacak bir hükümeti iki ay içinde düşüreceklerini  söylemişti.

McGurk'un son zamanlarda Irak'ta yeni hükümet kurma arayışları  kapsamında ülkenin farklı kesimleriyle sıkça bir araya gelmesi dikkati çekiyor.

Ülkede yapılan son genel seçimlerde hiçbir parti 329 sandalyeli  mecliste tek başına çoğunluk elde edemedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.31 23:15 - Son Güncellenme: 2018.08.31 23:16 - HABER MERKEZİ
A