Barzani, İbadi ile bir araya geldi

Barzani, İbadi ile bir araya geldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Bağdat ile Erbil arasındaki bütün sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

2018.07.31 13:28 - Son Güncellenme: 2018.07.31 13:28 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Barzani, İbadi ile bir araya geldi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Başbakan Haydar el-İbadi ile bir araya gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Bağdat ile Erbil arasındaki bütün sorunların anayasa çerçevesinde çözüme kavuşması gerektiğini vurguladı. Federal Mahkeme'nin seçim sonuçlarının onaylamasını beklediklerini belirten Barzani, yeni hükümetin acilen kurulması gerektiğinin altını çizdi. Bağdat ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Barzani, görüşmede hükümet kurma sürecinin ele alındığını belirterek, "Bizim için önemli olan Irak halkının bütün çıkarlarını gözeten bir grup kurmaktır" dedi. 

Ülkenin ekonomisini güçlendiren ve gençlere iş fırsatı tanıyan bir ittifak kurmak için odaklanılması gerektiğini söyleyen Barzani, görüşmede ayrıca IKBY ile Bağdat ilişkileri, Erbil - Kerkük, Duhok - Musul ve Sincar - Duhok yollarının tekrar açılmasının görüşüldüğünü aktardı. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.31 13:28 - Son Güncellenme: 2018.07.31 13:28 - HABER MERKEZİ
A