Bardakçı: Türk Tarih Kurumu'nun yapması gereken işi belediye yapıyor

Bardakçı: Türk Tarih Kurumu'nun yapması gereken işi belediye yapıyor

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Türkiye'de kalıcı ve kıymetli eser yayıncılığı yapan tek belediyenin Zeytinburnu Belediyesi olduğunu söyledi. Belediyenin yayınlarından örnekler veren Bardakçı, "Dikat ederseniz, bu yayınların çoğunu tarih kitaplarının teşkil ettiğini görürsünüz" ifadesini kullandı.

2018.11.07 09:20 - Son Güncellenme: 2018.11.07 09:20 - Güncel
A
Bardakçı: Türk Tarih Kurumu'nun yapması gereken işi belediye yapıyor

Murat Bardakçı, "Tuhaflığa bakın: Türk Tarih Kurumu'nun yapması gereken işi Zeytinburnu Belediyesi yapıyor" başlığıyla yayımlanan yazısında "Memleketin dört bir tarafındaki belediyelerin yayınlarını lûtfedip göndermeleri sayesinde kimin ne kitap çıkarttığından haberdar olma imkânını bulduğum için rahatlıkla ifade edebilirim: Türkiye'de 'kalıcı' ve 'kıymetli' eser yayıncılığı yapan maalesef tek bir belediyemiz var: Zeytinburnu Belediyesi" ifadesini kullandı.

Belediyenin yayınları hakkında örnekler veren Bardakçı, şöyle devam etti:

-- Zeytinburnu'nun yıllardır belediye başkanlığını yapan; kitaba, tarihe ve kültüre ileri derecede meraklı olan Murat Aydın'ın başlattığı, bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Arısoy'un önceki senelerde belediyenin başkan yardımcılığını yaptığı sırada titiz şekilde nezaret ettiği ve şimdi de aynı titizlikle sürdürülen yayınlara birkaç gün önce bir yenisi ilâve edildi: Prof. Dr. Mikhail Bashanov ile Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu'nun hazırladıkları "Rus Genelkurmay Belgelerinde II. Abdülhamid ve Osmanlı Ordusu" isimli çok önemli bir başka kitap!

-- Kitapta nelerden bahsedildiği eserin isminden rahatça anlaşıldığı için bu yeni yayın hakkında fazla bir şey söylemeyeceğim; meraklısı zaten alıp istifade edecektir...

-- Zeytinburnu Belediyesi'nin ardarda böylesine önemli tarih kitaplarını yayınladığını görünce kendi kendime "Peki, vazifesi bu gibi eserler çıkartmak olan Türk Tarih Kurumu ne yapar?" diye soruyor ve "Kongre düzenleme hevesi ile davet ettiği 800 kişiyi ağırlamaya 3 milyon lira sarfeder"den başka cevap bulamıyorum!

-- Vahamet, işte burada: Atatürk'ün İş Bankası'ndaki hisselerinin vârislerinden olan ve bankanın kârından her sene hayli yüklü bir meblâğ alan Türk Tarih Kurumu'nun yapması gereken işin önemli bir faslını bir belediye yerine getiriyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.11.07 09:20 - Son Güncellenme: 2018.11.07 09:20 - Ali Yaşar
A