Balgöç'te neler oluyor ? (ÖZEL HABER)

Balgöç'te neler oluyor ? (ÖZEL HABER)

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, olağanüstü genel kurula gidiyor. Süreç ile ilgili Bursada Bugün'e konuşan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Genel Başkanı Dr.Kader Özlem, günümüz koşullarında dernekteki yenilenme sürecinin kaçınılmaz olduğunu belirterek vizyon ve proje ağırlıklı çalışmalara yer verilmesi gerektiğini işaret etti.

2019.04.16 09:41 - Son Güncellenme: 2019.04.16 10:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Balgöç'te neler oluyor ? (ÖZEL HABER)
08:46 Balgöç'te neler oluyor ? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Balgöç'te neler oluyor ? (ÖZEL HABER)

BURCU SEKMEN-SEFA BALABAN / BURSADABUGUN

HAZİRAN'DA OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL

Haziran ayında yapılması planlanan olağanüstü genel kurul sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan  Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Genel Başkanı Dr.Kader Özlem, "Kongreler bir yenilenme sürecidir. Aralık 2017'de seçilen mevcut yönetimimiz şu anda milletvekili olan eski başkanımız Yüksel Özkan'ın listesidir. 24 Haziran seçimlerinde Özkan'ın milletvekili seçilmesiyle birlikte bizler de yeni yönetimimizi seçerken en yaşlı üyemiz olan Veli Öztürk'ü genel başkan olarak seçtik. Bir ilke kararı alarak bu sürecin 31 Mart yerel seçimlerine kadar sürdürülmesine karar verdik. Neticede Balgöç, bir markadır ve kamu yararına çalışan bir dernektir. Bursa'nın en eski derneklerinden biridir" diye konuştu.

GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA YENİLENME ŞART

Balgöç'ün bundan sonraki süreci ve çalışma alanları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan BGF Genel Başkanı Kader Özlem, "Balgöç bir kriz derneğidir. 1985 yılında Bulgaristan'da yaşanan asimilasyon sürecine tepki olarak ortaya çıkmış olan ve rahmetli başkanımız Mümin Gençoğlu'nun önderliğinde kurulan bir yapıdır. Geldiğimiz nokta itibariyle Balgöç'ün köklü geçmişinde çeşitli dönemler görüyoruz. 2019 yılında dünyanın gidişatını göz önüne aldığımızda daha da yenilenmesi ve geleceğe dönük bir vizyon ortaya koyması gerekiyor. 1989'da gerçekleşen zorunlu göçte 345 bin 960 kişi Türkiye'ye giriş yapmıştır. O dönemde buraya çocuk olarak gelenlerin şimdi 30'lu yaş bandında olduğunu görüyoruz. Bu da bir yenilenme gereksinimini doğuruyor. Tabi ki o dönemden bu yana mücadele eden, emek harcayan önemli isimler vardır. Bundan sonra da yine onların yol göstericiliği ile ilerleyecektir" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.16 09:41 - Son Güncellenme: 2019.04.16 10:25 - HABER MERKEZİ
A