Bakan Yardımcısı, yerli otomobilde Bursa'yı işaret etti

Bakan Yardımcısı, yerli otomobilde Bursa'yı işaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu tarafından, MÜSİAD Bursa Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen "Yerli Otomotiv ve Üretim Teknolojileri" konulu Türkiye İstişare Toplantısı'nda, Bursa'nın gerek yetişmiş işgücü gerekse de altyapısı ile Bursa'nın yerli otomobil için doğru adresin olduğuna vurgu yapıldı.

2019.04.20 12:38 - Son Güncellenme: 2019.04.20 12:40 - Bursa Bölge
A
Bakan Yardımcısı, yerli otomobilde Bursa'yı işaret etti

BURCU SEKMEN-SEFA BALABAN /BURSADABUGUN

Merinos AKKM'de gerçekleşen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Dr. Ali Gür, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz'in yanı sıra MÜSİAD'ın çevre illerden gelen başkan ve başkan yardımcıları, sektör temsilcileri ile sektör paydaşları katıldı.



Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede yaptığı konuşmada,"Gelinen noktada şuanda projelendirme ve prototip için çalışmalar yapıldı. Şu anda prototip ile ilgili fizibilite çalışmaları sürüyor. Nasıl tipte bir araç üretilir diye bir tip geliştirdiler ve bu tipin içindeki yazılım, donanım, motor aksamı bareti sistemi hakkında kararları var. Dün akşam yaptığımız görüşmede bu yıl sonunda prototipi vereceklerini söylediler"diye dikkat çekti.



ANA LOKASYON BURSA

Yerli otomobil çalışmalarının lokasyonu noktasında da  Bursa'yı işaret eden Bakan Yardımcısı Büyükdede, "TOBB' koordinasyonunda ve 5 babayiğitin uhtesinde çeşitli yerlere baktılar. Altenatifler doğdu. Şu anda kesin olarak şurada yapılacak diyemiyoruz. Hatta Yenişehir'de Test Merkezi'mizin yanına getirin dedik. Onlar da şuanda bir çalışma içindeler. Bursa'ya en yakın noktada olmak zorundalar. Ana yan sanayinin burada olamsından kaynaklanıyor . Bu endüstri en iyi. Bu alan otomotivin merkezi konumunda. Sadece karoserden ibaret değil yürüyen bir bilgisayara yeni araç sistemi. Otonom teknolojisi o kadar gelişmiş ki ona da hazır olmak gerekiyor. Kararı onlar verecekler" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.20 12:38 - Son Güncellenme: 2019.04.20 12:40 - Burcu Kahraman
A