Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu çok tehlikeli bir oyun oynuyor

Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu çok tehlikeli bir oyun oynuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kılıçdaroğlu çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Önümüzdeki 4,5 yılı Türkiye'nin huzur içerisinde geçirmemesi için Türkiye'nin geleceğe bakmaması için hep şu ayağının ucuna bakması için Türkiye'ye bir tuzak hazırlıyor. İYİ Parti de bunun ortağıdır, Saadet Partisi de bunun ortağıdır, aynen bunu 24 Haziran'da da böyle gerçekleştirdiler." dedi.

2019.03.14 13:52 - Son Güncellenme: 2019.03.14 13:52 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu çok tehlikeli bir oyun oynuyor

Soylu, Pazar ilçe merkezinde parti otobüsü üzerinden vatandaşlara  hitabına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı.

"On yıllardır ülkenin üzerinde kazan kaynatılmaya devam edildiğini  dile getiren soylu, şunları belirtti:

"Ne zaman biz hafif bir düzlüğe çıksak ya darbe yapıyorlar ya ekonomik  saldırı yapıyorlar ya bizi IMF ile bağlıyorlar ya anarşi oluşturuyorlar ya  sevdiğimiz adamlara basınları üzerinden hakaret, iftira ediyorlar, ayar vermeye  çalışıyorlar veyahut da kardeşi kardeşe düşürmeye çalışıyorlar. On yıllardır hep  bu kumpas, hep bu tezgah işliyor. Bunu rahmetli Menderes'ten rahmetli Erbakan'a  kadar, Demirel'den Türkeş'e kadar, kim kendi sözlerini dinlemediği zaman olmuşsa  acımasız bir şekilde bu ülkede herkese uyguladılar. Türk-Kürt, Alevi-Sünni,  sağcı-solcu, laik dindar, başı açık, kapalı, buldukları her yerden milletimizi  birbirine düşürmeye çalıştılar. İlk kez 21. asrın başından itibaren hem millet  olarak hem de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu ülke ilk kez  bunlara direniyor."

Soylu, Türkiye'ye yoksulluk gösterildiğini, hastanelerde insanların  ilaç kuyruklarına muhtaç edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bize dediler ki 'Siz kimsiniz de bu ülkeyi idare edeceksiniz, sizin  sahibiniz biziz, efendiniz biziz.' Şimdi niye adım adım geziyoruz, biliyor  musunuz? Size teşekkür etmek için adım adım geziyoruz. Çünkü yıllardan beri, 'Siz  iktidar olsanız ne olur?' diye bize söylenenlere, 'Muktedir olamazsınız, iktidar  olsanız da muktedir biziz.' diye söyleyenlere, 17 yıldır Cumhurbaşkanımızın da  liderliğinde bu millet şunu haykırıyor her sandığa gittiğinde, her 50 gramlık oy  pusulasını kullandığında, 'Hem iktidar biziz hem de muktedir biziz.'

Son 7 yıldır anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdiler. Gezi  olaylarından 17-25 Aralık'a kadar, 6-7 Ekim'den o Amerika'nın uşağı olan  Pensilvanya'daki şarlatan hainin yaptığı 15 Temmuz darbesine kadar, 7 Haziran  seçimlerinden sonra hafif HDP biraz toparlandı 12,5-13 puan aldı yaktılar,  yıktılar oraları. Çukur, barikatlar yaptılar, evleri yaktılar, camileri yıktılar,  Siirt Hastanesini 7 kere yaktılar bir gün içerisinde. Yapmadıkları kalmadı. Gezi  olaylarından itibaren bir iş daha yaptılar, baktılar ki Türkiye ayaklarının  üzerinde gidiyor, Irak'ın kuzeyinde devlet kurmak istediler ve Irak'ın kuzeyinde  kuracakları devlete Amerika'dan, Avrupa'dan destek aldılar. Hemşehriniz Tayyip  Erdoğan olmamış olsaydı bu ülkede, adımın Süleyman olduğu kadar eminim ki bu  devlet orada kurulmuş olacaktı ve bu bölgeye bundan sonra bütün ülkelerin  içlerini karıştıracak yepyeni bir adımı atmış olacaklardı."

Türkiye'nin, Irak ve İran'la arasının en limoni olduğu dönemde  Erdoğan'ın bütün dünyaya bir mesaj verdiğinin altını çizen Soylu, "Verdiği mesaj  da açıktı. 'Bu coğrafyada bize sormadan kimse oyun kuramaz', notun aslı buydu.  Şimdi bir taraftan terörle, bir taraftan anarşiyle, bir taraftan ekonomik  saldırılarla bizi imtihan etmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

"BÜYÜK PROJELERİMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ TAMAMLADIK"

Soylu, Gezi olaylarında faizin 3,5-4 olduğunu anımsatarak, şu  değerlendirmede bulundu:

"Gezi Olayları bitti, faiz 11'e yükseldi. 100 milyar dolarlık  yatırımın önü açılmıştı, IMF'nin Türkiye'den borcu ödenerek gitmesi sağlanmıştı.  'Sen nasıl bunu yaparsın?' diye bütün Türkiye'ye, hepimize neredeyse yapmadıkları  kalmadı. Eğer 31 Mart'ta hangi sebeple olursa olsun, bir zafiyet içerisinde  olursak bilesiniz ki önümüzdeki 4,5 yılda bunlar anamızdan emdiğimiz sütü  burnumuzdan getirirler. Bunu sadece Pazar, Rize, Trabzon için söylüyor değilim,  780 bin kilometrekarenin her santimetrekaresi için, 82 milyon insanımız için bunu  söylüyorum."

Türkiye'de 50 yıldan beri ülkenin 4,5 yıl seçim yapmadığı hiçbir dönem  olmadığını dile getiren Soylu, "İlk kez 4,5 yıl seçim olmayan zaman dilimine  doğru gidiyoruz. Türkiye'nin ekonomik olarak sıçraması, büyümesi, zenginleşmesi,  aynı zamanda ikinci büyük bir sıçramayı gerçekleştirebilmesi, milli ve yerli  üretmesi, terörü tasfiye etmesi, kökünü kazıyabilmesi için bu 4,5 yıla  ihtiyacımız var. Geçtiğimiz 7 yıl içerisinde bize bu kadar saldırı yapmalarına  rağmen, büyük projelerimizin büyük bölümünü tamamladık." dedi.

Soylu, Türkiye'nin büyük projelerini gerçekleştirmesini istemeyenlerin  Başbakana ültimatom vermeye kalkıştığını belirterek, "Türkiye bütün bu  saldırılara rağmen bunların hepsini yaptı ve gerçekleştirdi. Neyle yaptı, biliyor  musunuz? Sizin 50 gramlık oy pusulanızla yaptı. Amerika'yı, Avrupa'yı neyle dize  getirdi, biliyor musunuz? Türkiye'nin onurlu duruşunu neyle sağladı, biliyor  musunuz? O 50 gramlık oy pusulasıyla sandıkla, reyle, oyla, demokrasiyle beraber  bu milletin iradesiyle sağladı. Yıllardan beri bu milletin üzerine oynuyorlar.  Önümüzde 4,5 yıl var. Bu 4,5 yılda buradan güçlü çıkan bir Türkiye'ye ihtiyaç  var." ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIMIZ NİYE ŞEHİT OLUYORLAR KATO'DA?"

Cumhur İttifakı'nın önemli olduğuna işaret eden Soylu, "Cumhur  İttifakı'yla beraber onların saldırılarına çok daha güçlü bir set koyacağız. Hep  birlikte güçlü bir set koyacağız ve göreceksiniz önümüzdeki 4,5 yılda Türkiye  daha güçlü sıçrayacak." dedi.

Soylu, elbette eksikleri, hataları bulunduğunu, eksikten yoksunun  sadece Cenabıallah olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eksiğimiz, hatamız elbette var ama Tayyip Erdoğan'ın da kadrolarının  da bir samimiyet eksikliği yoktur. HDP, PKK, FETÖ ile ittifak içerisinde  olanları, bunda beis görmeyenleri, kendi adaylarını desteklemek için PKK'ya oy  çağrısı yapanları görmüyor musunuz? Sonra bana kızıyorlar, niye kızıyorlar, sert  konuşuyormuşum diye. Ne konuşmuşum, ne söyledim yani? Kadın diyecek ki 'Sırtımı  YPG'ye, PKK'ya dayadım', ne yapacağım ben, onun sırtını mı sıvazlayacağım yani?  YPG'ye, PKK'ya dayadıysan şimdi sana sırtını dayayacak dört tane duvar verdik,  ister o duvara daya, ister o duvara daya, ister o duvara daya, ister o duvara...  Hangi duvara dayarsan daya."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da  teröre yardım, yataklık eden 94 belediyeyi aldıklarını belirten Soylu,  "Belediyeye gelenlere, 'Hadi bakalım buraya gelip çalışabilirsin ama kardeşini  dağa göndereceksin' diyorlardı. Para, erzak, silah gönderiyorlardı, şimdi  Kılıçdaroğlu'nun şemsiyesi altında Türkiye'deki bütün büyük şehirlerde ve illerde  299 tane PKK ve HDP iltisaklı belediye meclis üyelerini ve il genel meclisi  üyelerini belediyeye sokuyorlar." diye konuştu.

Soylu, vatandaşlara, "O zaman bizim evlatlarımız niye şehit oluyor?"  sorusunu yönelterek, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız niye şehit oluyorlar Kato'da? Şehit anneleri, babaları o  cenazelerde vakarlarını, ağırlığını, sorumluluğunu ortaya koyuyor. Baba bize  diyor ki 'Bir evladım daha var, memleketime kurban olsun.' Biz ne söyleyeceğiz o adama? Bize diyorlar ki, 'Siz Doğu ve Güneydoğu'da bu belediyelere el koydunuz ha  terörü tasfiye ettiniz ha biz terörist cenazesine gitmek istiyoruz bize müsaade  etmiyorsunuz ha şimdi biz sizin şehirlerinize nifak, fitne tohumlarını ekelim de  görün.' Kılıçdaroğlu çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Önümüzdeki 4,5 yılı  Türkiye'nin huzur içerisinde geçirmemesi için Türkiye'nin geleceğe bakmaması için  hep şu ayağının ucuna bakması için Türkiye'ye bir tuzak hazırlıyor. İYİ Parti de  bunun ortağıdır, Saadet Partisi de bunun ortağıdır, aynen bunu 24 Haziran'da da  böyle gerçekleştirdiler.

Ben mi taşıdım 24 Haziran seçimlerinde PKK'yı Meclise? Öyle HDP diye  bir siyasi parti yoktur, PKK'nın siyasi kolu vardır. Onlar milletvekili de  değildir, onlar terörün vekilleridir, o kadar açık ve net. Bu milletin,  milletvekili sıfatı onlara yakışmaz. Onlar Kandil'in, onlar PKK'nın, onlar  terörün kurma robotudur, kurma. Kendi adlarına söyleyecekleri bir tek cümle yok,  karakterleri yoktur, haysiyetleri de yoktur onların. Bu memleketin yıllardır  başına getirdikleri var. Kızıyorlar bize, neymiş? Bunların milletvekilleri  İstanbul'da toplanacaklar, 15 vilayeti gezecekler, en son Diyarbakır'a  gidecekler, sonra orada da da Apo'nun İmralı'dan serbest bırakılması için yürüyüş  yapacaklar. Bende ne dedim, kötü bir şey mi söyledim, 'Ulan sizi yürüten adam  değildir.' dedim."

"TÜRKİYE'NİN 780 BİN KİLOMETREKARESİNDE HUZUR VAR"

Türkiye'nin 17 yıldan beri bir yükselme dönemi içerisinde olduğunun  altını çizen Soylu, "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra güvenlik konusunda son  yıllarda yaşamadığı kadar güçlü bir anlayışı ortaya koymaktadır. 3 bin 333  teröristi son iki yılda etkisiz hale getirdik. 3 bin 99 sığınak ve barınak imha  ettik. Bir taraftan koordinasyonumuz en yüksek noktadadır, bir taraftan  teknolojimizi yükseltiyoruz, bir taraftan da PKK'yı, DHKP-C'yi çökertiyoruz, PYD  ve DEAŞ ile mücadele ediyoruz. FETÖ'yü Türkiye'den tasfiye edip dünyanın her  noktasında sıkıştırmaya çalışıyoruz, etkinliklerini ortadan kaldırmaya  çalışıyoruz ve bunların her birini eş zamanlı şekilde yapıyoruz." dedi.

Soylu, 31 Mart seçimlerinin önemine ilişkin de "İçişleri Bakanı  olarak, Doğu ve Güneydoğu'ya sürekli giden bir evladınız olarak söylüyorum, 31  Mart'ta bir zafiyete uğrarsak bilmenizi isterim ki 1 Nisan'da Doğu ve  Güneydoğu'da 6 yaşındaki çocukların ellerine taşları verirler, valileri,  kaymakamları itibarsız hale getirirler, oradaki huzur kalkar. Şu anda 24 saat  Doğu ve Güneydoğu'da huzur var." diye konuştu.

Çocukluğunda büyüklerinden, "Doğu ve Güneydoğu'nun makus talihi  yenilmez" sözlerini çok duyduğunu anımsatan Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

"Okul, hastane, yol, havalimanı, iş, güç yok... Şimdi sadece Mardin'e  bu yıl 3 milyon turist geldi. Tunceli'de, Kılıçdaroğlu'nun memleketinde adam bir  kere ağzına gelir de söyler ya 2019'da otellerde yer yok. 24 saat huzur var. Bir anne çocuğunu alıp gece istediği yere, istediği saatte, istediği şekilde  gidebiliyor. Öyle PKK'nın yol kestiği, haraç aldığı, millete mahalle baskısı  kurduğu, milleti sıkıntıya soktuğu bir Türkiye artık yok. Türkiye'nin 780 bin  kilometrekaresinde huzur var, huzur."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.03.14 13:52 - Son Güncellenme: 2019.03.14 13:52 - HABER MERKEZİ
A