Bakan Selçuk Kocaeli'de

Bakan Selçuk Kocaeli'de

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü' dolayısıyla Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.

2019.02.11 17:35 - Son Güncellenme: 2019.02.11 17:35 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan Selçuk Kocaeli'de

Bilim ve teknolojinin, ülkeler için artık stratejik güç haline geldiği çağda yaşanıldığını belirten Bakan Selçuk, "Bunun için de bilim ve teknoloji çağının gereksinimi olan hızlı değişime ayak uydurmakla kalmayıp, öncülük edebilmemiz gerekmekte. Geleceğe yön vermek istiyorsak bugünümüzün heyecanı ve geleceğimizin umudu olan genç kızlarımızı, milli ve manevi değerlerimizde olduğu kadar teknolojiyle bilimle sanatla ve edebiyatla da donatarak, çağın ruhunu yakalamalarını sağlamalıyız. Sağlam toplum yapımızın önemli yapı taşlarından biri hiç şüphesiz aile yapımız. Aileyi gelecek kuşaklara taşıyan ve toplumu asıl olarak inşa edenler ise erdemli, hikmetli, basiretli ve bilge kadınlarımız. Dolayısıyla kız çocuklarımıza ne kadar değer verirsek onların önünü ne kadar açarsak ailelerimiz de o kadar güçlü olacaklar. Dolayısıyla toplumumuz da o kadar güçlü olacak" dedi.

'TÜRKİYE BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNİ GERİDE BIRAKTI'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak genç kızlara yönelik birçok proje yürüttüklerini belirten Selçuk, şunları söyledi:

"Bakanlığımız özel sektör iş birliğinde 'Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi'ni yürütüyoruz. Yine desteklediğimiz 'Geleceği Yazan Kadınlar Projesi'nde ise kızlarımızı yazılım konusunda eğiterek, bilişimde kadınların istihdamını ve girişimciliklerini artırmayı hedefliyoruz. Ülkemizin temel politikalarında ve bakanlığımızın çalışmalarında kadınların işgücüne katılması özel bir yer teşkil ediyor. Özellikle kadınların iş gücüne katılım oranında Türkiye, birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı. Teşviklerimizden desteklerimize her uygulamamızda kadınlarımıza sunduğumuz ayrıcalıklarımız sayesinde son 10 yılda, kadınlarımızın iş gücüne ilave katılım oranında Avrupa'da birinci sıraya yükseldik. Bunu da gururla ifade etmek isterim. Bu imkanlar ile kadın girişimcilerimiz ve çalışma hayatına dahil olan kadın sayımız her geçen gün daha da artıyor. Biz sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak da kadınlarımıza daha fazla fırsatlar sunmaya daha fazla projelerle onları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda özellikle dijital teknoloji alanında çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Kadınlarımız için yapılan bütün bu icraatlar ve onların geleceği için yaptığımız her yatırımı aslında biz kadınlarımız için değil, daha ziyade toplumumuzun geleceği için yaptığımızı düşünüyoruz. Bizleri başarı hikayeleriyle dolu bir geleceğe sizler taşıyacaksınız." 
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.02.11 17:35 - Son Güncellenme: 2019.02.11 17:35 - HABER MERKEZİ
A