Bakan'dan yağış yorumu: Bu bir afettir

Bakan'dan yağış yorumu: Bu bir afettir

İstanbul dün gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini arttıran yağmur, İstanbullulara zor anlar yaşattı. Yollarda biriken sular trafiğin sıkışmasına neden olurken, toplu taşımada da aksamalar meydana geldi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 'Bu bir afettir' açıklaması yaptı.İstanbul'da en fazla yağışı alan Silivri'de evlerinde mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı. İstanbul Valiliği: Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur.

2017.07.18 11:58 - Son Güncellenme: 2017.07.18 12:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bakan'dan yağış yorumu: Bu bir afettir
09:39 İstanbul'da metroyu su bastı!

İLGİLİ VİDEO

İstanbul'da metroyu su bastı!

00:16 Sel sularında ilginç görüntü!

İLGİLİ VİDEO

Sel sularında ilginç görüntü!

İstanbul'da gece aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi. Sabah 8.30'da havadaki siyah bulutlar nedeniyle gün aydınlanmadı. Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var. Çeşitli metro istasyonlarını da su bastı. Yoğun yağış İstanbul'da trafiği kilitledi, toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı. AKOM ve İstanbul Valiliği sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyardı. Valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi.

İstanbul'da sağanak yağış tüm kenti etkisi altında aldı.

ULAŞTIRMA BAKANI: BU BİR AFET

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir afettir. Ulaşılamayan kimse yok. Hasar tespit edilince zarar karşılanacak. Avrasya Tüneli kısa sürede trafiğe açılacak" açıklaması yaptı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: CAN KAYBI YAŞANMADI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

TOPBAŞ UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul'daki şiddetli yağışa ilişkin, "14.00'ten sonra daha yoğun yağış gelecek" dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'daki şiddetli yağış ile ilgili AKOM'dan ortak bir açıklama yaptı. Başkan Topbaş, Avrasya Tüneli'nin çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını kapatıldığını ve yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini söyledi. Topbaş, saat 14.00'ten sonra daha yoğun yağış olacağını ifade etti.

SİLİVRİ'DE İNSANLAR BOTLARLA KURTARILIYOR

İstanbul'da en fazla yağışı Silivri aldı. Yolları basarken oluşan sel nedeniyle Gümüşyaka'da çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanları itfaiye botlarla kurtarmak için çalışma başlattı.

D-100 SULAR ALTINDA

Ümraniye Ünalan'da D-100 su altında kaldı. Araçlar yollarda mahsur kaldı. 

İSTANBUL BOĞAZI'NDA TRANSİT GEMİ GEMİŞLERİ ASKIYA ALINDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki duyuruda da İstanbul Boğazı'da 09:15 itibariyle geçişlerin durdurulduğu görülüyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: 65 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  kentte  etkili olan yağış ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada  son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü ve yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktığı belirtirken şunlara değinildi; "İstanbul'da sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktı. Yağışlar Silivri Büyükçekmece Başakşehir Üsküdar, Şişli, Fatih, Bakırköy bölgelerinde etkili oldu. İBB ekipleri alarma geçti. İtfaiye  Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İstaç ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışlaşmalarını sürdürüyor.Trafikle aksamalar meydana gelirken bazı metro seferler geçici olarak durduruldu.

RAYLI SİSTEMDE SON DURUM

18.07.2017 10:30 itibariyle raylı sistem hatlarındaki işletme durumu aşağıda yer almaktadır:

M1 hattında Yenikapı - Bakırköy istasyonları arasında sefer yapılamıyor.

Otogar - Kirazlı / Bakırköy- Havalimanı arasında sefer yapılabilmektedir.

T1 hattının tamamında sefer yapılamıyor.

T3 hattının tamamında sefer yapılamıyor.

Eyüp- Pierloti teleferik hattında sefer yapılamıyor.

Taksim İstasyonu Gezi Parkı çıkışı yolcu alımına kapatılmıştır. Diğer girişlerden yolcular istasyona girebilmektedir.

T4, M3, M2, Füniküler, Maçka teleferik hatlarında herhangi bir sefer aksaması yoktur."  

YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

METROBÜSLER, METRO, DURAKLAR... SU BASTI

Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor.  Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı. Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği Twitter üzerinden vatandaşlara duyuru yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur."

İstanbul'daki şiddetli yağmur sosyal medyayı salladı

İLGİLİ GALERİ

İstanbul'daki şiddetli yağmur sosyal medyayı salladı

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.07.18 11:58 - Son Güncellenme: 2017.07.18 12:55 - HABER MERKEZİ
A