Bakan açıkladı: Kartal'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıktı

Bakan açıkladı: Kartal'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal'da çöken binada 15 kişinin hayatını yitirdiğini, 14 vatandaşın tedavilerinin de sürdüğünü bildirdi.

2019.02.08 19:49 - Son Güncellenme: 2019.02.08 19:54 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bakan açıkladı: Kartal'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıktı

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaralıları  ziyaret eden Koca, başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan yaralıların  sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Koca, hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 15 olduğunu  belirterek, "14 vatandaşımızın tedavileri devam etmekte. Vefat eden  vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı  vatandaşlarımız için de acil şifalar diliyorum. 14 yaralı vatandaşımızdan biri  taburcu edildi, 13 vatandaşımızın halen hastanede tedavileri devam etmektedir."  dedi.

13 hastanın 7'sinin yoğun bakımda, 6'sının ise servislerde olduğunu  dile getiren Koca, yaralılardan Adem Alemdar, Tayyip Mahmut Alemdar, Ali Alemdar,  Leyla Yaman, Hüsniye Yaman, Nazan Tekgöz, Adile Oral, Güler Yılmaz'ın genel  sağlık durumlarının iyi olduğunu, Mert Aydın, Azra Havva Tekgöz, Ali Efendioğlu  ve Bahriye Aktar'ın genel durumlarınınsa orta ile kötü arasında olduğunu, tedavi  ve takiplerinin sürdüğünü anlattı.

Koca, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi  gören ve genel durumu iyi olan bir hastanın da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve  Araştırma Hastanesine getirileceğini söyledi.

"3 dakika sonra ambulanslarımız olay yerinde oldu"

Koca, olayın iki gün önce 15.59'da yaşandığını, ambulansların ise  16.02'de olay yerinde olduğunu belirterek, sözlerini, "Hem 112 Sağlık Servisimiz,  hem UMKE, hem de AFAD ekibi, hastanelerimizdeki doktorlarımız ve sağlık  çalışanlarımız bu süreçte yoğun, fedakarca, gayret gösterdi. Halen göçük  çalışmaları devam etmekte. Umudumuz vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılması.  Tekrar milletimizin başı sağ olsun, Allah bir daha bu tür acılar yaşatmasın."  diye tamamladı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2019.02.08 19:49 - Son Güncellenme: 2019.02.08 19:54 - HABER MERKEZİ
A