Bahreyn İsrail'le ilişkileri düzeltmek için haber göndermiş

Bahreyn İsrail'le ilişkileri düzeltmek için haber göndermiş

İsrail basınının haberine göre, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife, İsrail'le ilişkileri normalleştirmek için 2017'de Başbakan Binyamin Netanyahu'ya mesaj göndermiş.

2019.02.11 15:13 - Son Güncellenme: 2019.02.11 15:14 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Bahreyn İsrail'le ilişkileri düzeltmek için haber göndermiş

Körfez ülkelerinden Bahreyn'in 2 yıl önce İsrail ile ilişkilerini normalleştirmek için girişimde bulunduğu belirtildi.  

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife ve İsrailli muhalif lider Tzipi Livni, 2017'de Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nda gizli bir görüşme yaptı. 

Görüşmede, Bakan Al Halife'nin Livni'ye Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine karar verdiğini aktardığı ve muhalefet liderinden söz konusu mesajı Başbakan Binyamin Netanyahu'ya iletmesini istediği ifade edildi. 

Adı açıklanmayan İsrailli bir yetkiliye dayandırılan haberde, eski İsrail Dışişleri Bakanı Livni'nin konuya ilişkin açıklama yapmadığı kaydedildi. 

İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunmayan Bahreyn'in girişiminin neden sonuç vermediğine ilişkin herhangi bir bilgiye yer verilmedi. 

İDDİALARI DESTEKLEYEN GELİŞME

Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife'nin son zamanlarda sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlarla İsrail'i desteklemesi dikkati çekiyor. 

İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerine düzenlediği saldırıların ardından Al Halife, Mayıs 2018'de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "İran bölgedeki mevcut durumu ihlal etmeyi, gücü ve füzeleriyle ülkelere müdahaleyi sürdürdüğü müddetçe İsrail'in de aralarında bulunduğu bölge devletlerinin, tehlike kaynaklarını yok ederek kendilerini savunma hakkı bulunmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.  

NETANYAHU UMMAN'A GİTMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 26 Ekim 2018'de diplomatik ilişkilere sahip olmadıkları Körfez ülkesi Umman'a resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

Netanyahu, hemen ardından kasım ayında yaptığı açıklamada, "yakın zamanda" başka Arap ülkelerini de ziyaret edeceğini dile getirmişti. 

İsrail basınında Netanyahu'nun Umman'ın ardından Körfez'deki bir sonraki durağının Bahreyn olacağı iddiaları yer almış, ancak bu iddialar Bahreyn yönetimi tarafından yalanlanmıştı.  

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.02.11 15:13 - Son Güncellenme: 2019.02.11 15:14 - HABER MERKEZİ
A