Bahçeli: TBMM'de güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz

Bahçeli: TBMM'de güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "TBMM içerisinde güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz." dedi.

2018.06.22 21:27 - Son Güncellenme: 2018.06.22 22:29 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bahçeli: TBMM'de güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz

MHP Genel Başkanı Bahçeli katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, "TBMM içerisinde güçlü bir MHP'nin temsil  edilmesini istiyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanı hükümeti nasıl  kuracaksa kurar, o, onun bileceği iştir ama MHP, bugüne kadar ki çabalarında  cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde bakan veya cumhurbaşkanlığı yardımcıları  olarak herhangi bir talep düşünemez, aklına da getiremez. Bu manada bizi de kimse  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oluşmasındaki Cumhur İttifakı'nda  kullanamaz, satın alamaz." dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

MHP Genel Başkanı Bahçeli katıldığı televizyon programında, "Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımız, ihanetin Mecliste temsiline imkan tanıyan her türlü oyunun farkına vararak kendi davasını, MHP'nin varlığını kimseye ezdirmemeli, kimseye satmamalı." diyen Bahçeli, "Onun için hepsine çağrıda bulunuyorum, bu seçimde yeni bir sürece giriyoruz, bu süreç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Burada güçlü bir MHP olarak Mecliste olmak istiyoruz. Birtakım çevrelerin 'Barajı aşarlar, aşmazlar' tartışmalarına artık yeter, MHP üzerinde böyle bir yorum yapmayın." ifadelerini kullandı.

Yeni hükümet sistemine ilişkin konuşan Bahçeli şunları kaydetti: "Yeni hükümet sistemi Cumhuriyet tarihimizin üçüncü evresidir. Rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliğinde anayasa ve halk oylamasıyla temeli oluşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Ondan sonra Anayasa'da, başka yerde ne yazıyorsa yazsın, buradan itibaren başlatmak lazım."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.06.22 21:27 - Son Güncellenme: 2018.06.22 22:29 - HABER MERKEZİ
A