Bahçeli Bursa ile ilgili ne talimat verdi?

Bahçeli Bursa ile ilgili ne talimat verdi?

Bursada Bugün TV ve Radyo Bursada Bugün'de yayınlanan Pınar Yeniyiğit'in sunduğu Fi Kelam programına konuk olan MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Bursa Büyükşehir ve 17 ilçe ile ilgili verdiği talimatı açıkladı.

2018.12.07 09:43 - Son Güncellenme: 2018.12.07 09:46 -
A
Bahçeli Bursa ile ilgili ne talimat verdi?

Bursada Bugün TV ve Radyo Bursada Bugün'de yayınlanan Pınar Yeniyiğit'in sunduğu Fi Kelam programına konuk olan MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, yerel seçimlerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

AK Parti-MHP ittifakı ile ilgili henüz bazı şehirlerde netlik olmadığını belirten MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, "Şu an için 30 İlden kastı zannediyorum Genel Başkanımızın 30 büyük şehir bağlamında bir çalışmamız söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Fakat henüz genel merkez düzeyinde ki görüşmeler devam ediyor. Genel Başkanımızın ve Cumhurbaşkanımızın görüşmesi henüz gerçekleşmedi. Parti kurullarımızın hem Adalet ve Kalkınma Partisi hem de Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilgili kurulları sık sık bir araya gelerek konu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuyorlar. Ama henüz Genel Başkan düzeyinde bir raporlama ve sunum söz konusu değil. Bundan dolayı da bu konu ile alakalı Bursa genelinde çok doyurucu bir cevap veremeyeceğim" dedi.

BAHÇELİ BURSA İLE İLGİLİ NE TALİMAT VERDİ!

İttifak çalışmalarının iyi bir yolda ilerlediğini ifade eden Kalkancı, "Yapılan açıklamalarda bu yönde. Bursa bu ittifakın neresinde olur bilemiyorum. Şu an için net bir şey yok.Tabii zannediyorum Bursa'da büyükşehirler içerisinde. Bursa'da masaya yatırılmış gibi gözüküyor fakat netleşmiş bir durum söz konusu değil. Kurumsal mânada ülkücü harekat mensupları olarak yolumuza bakan insanlarız. Genel Başkanımızın bize son talimatı ittifak olmayacakmış gibi 17 ilçe ve büyükşehirde kazanabilecek nitelikte kabiliyetli adayları tespit konusunda bir talimatı var. Bu talimat gereğince biz şu anda tespit çalışmamıza devam ediyoruz. 15 Aralık tarihine kadar aday adaylığı başvurularımız devam ediyor. Bu noktada biz adaylık başvurularının bitmesine ve bundan sonra nasıl bir tespit yöntemi yaparız onu netleştirmek adına çalışmalar yapıyoruz. İkinci bir talimat gelene kadar bizim için Bursa'ya bakış açımız bu" diye konuştu.

MHP'NİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?

Aday adaylığı başvurularında Bursa'da ciddi talebin olduğunun altını çizen Cihangir Kalkancı, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz hiç şimdiye kadar olmadığı düzeyde hem Belediye Başkanı aday adaylarımızın hem de Belediye Meclis üyesi aday adaylıklarında ciddi bir taleple karşı karşıyayız. Şu anda Milliyetçi Harekat Partisi Bursa teşkilatlarında 17 ilçe ve büyük şehirde her hangi bir aday sıkıntısı yok yani bu tabi adayların açıklanmaması ile alakalı durum bazen kamuoyunda ya işte aday mı bulunamıyor acaba gibi bir yanlış anlaşılmaya da vesile olabilir. Fakat böyle bir durum söz konusu değil. Her ilçemizde 4 ve 5 in üzerinde aday adaylığı başvurularımız mevcut. 15 Aralık tarihine  kadar da başvuru sürecimiz devam ettiği için son güne kadar başvuracak aday adayı arkadaşlarında hak gaspına uğramamaları açısından biraz bekliyoruz. Dolayısıyla çünkü şimdi biz bir aday açıklarsak 15 Aralığa kadar devam ediyor. Bu süreç aday adaylığı başvurusu yapmayı düşünüp de şu ana kadar belli şartların olgunlaşmasını bekleyen veya kendi ile alakalı bazı şeyleri bekleyen arkadaşlarımız var. Bizim bildiklerimiz var, bir de bilmediklerimiz var. Dolayısıyla bizim 15 Aralık'ı beklememiz gerektiğini düşündüğümüzden dolayı her hangi bir açıklama yapmıyoruz. Büyük şehir ile alakalı şu anda bir isim zikir etmek pek doğru olmaz şu an bize başvuru noktasında 4 tane aday adaylığımız var fakat bu 15 Aralık sürecinin sonuna kadar beklemek lazım" diye konuştu.

AYHAN SALMAN İLE CİHANGİR KALKANCI NE KONUŞTU?

Teşkilat dışından bir aday düşünülmediğinin altını çizen Kalkancı, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizim il başkanlığı ile görevlendirildiğimiz sebebiyle hayırlı olsun nezaket ziyareti kapsamında bir ziyaretti. Sayın AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile nezaket çerçevesinde bir hayırlı olsun dileklerini ilettiler bizde teşekkür ettik. Cumhur ittifakının hem genelde hem yerelde kurulması ve devam ettirilmesi ile ilgili ortak görüşün olduğunu karşılıklı konuştuk. Onun haricinde bir şey konuşulmadı bir nezaket ziyareti kapsamında değerlendirmek lazım bir ittifak görüşmesi olarak değerlendirilebilecek bir ziyaret değildi öyle söyleyebilirim. Bizim sadece büyükşehir adayımızda değil tüm ilçelerimizde göstereceğimiz adaylarımız ile alakalı kriterlerimiz belli. Bizler şu iddiada olan insanlarız. Bursa bizim için bir seçimlik değil bir ömürlük sevda bizim Bursa'da büyüdük. Bursa'da doyuyoruz çocuklarımız Bursa'da doğdu. Bursa'da ölüceğiz muhtemelen dolayısıyla Bursa bizim için bir sevda. Bursa'ya ve Bursalıya hizmet yerel noktada Milliyetçi Harekat Partisi'nin Türk milletinin genelinde karşılıksız hizmet anlayışı. Bursa'da da yerelde bizimde düşüncelerimize de yansıyor. elbette bundan dolayı öncelikle Bursa'yı tanıyan Bursa'yı bilen Bursalıyı bilen problemleri bilen problemler noktasında  Milliyetçi Harekat Partisi'nin çerçevesinden çözüm üretebilen üretebilecek kabiliyetli yeterli adaylar noktasında tabi ki yoğunlaşıyoruz. bu noktada da çok şükür hem 17 ilçemizde hem de büyük şehirde kriterlerimizi karşılayacak kaliteli aday adaylarımız mevcut. Hangisini seçersek başarıya ulaşacağımızı düşünüyoruz."

"BURSA'DA İDDİALIYIZ"

"Bursa'nın en iddialı partisiyiz diyebilirim" diyen Kalkancı, "O konuda özellikle bir ilçe ayırmanın da bir mânası olduğunu düşünmüyorum. Hemen her ilçede belediye başkanlığını alabilecek güçte Milliyetçi Harekat Partisi. Tabi şimdi matematiksel olarak bakıldığı zaman 2014 yılında yapılan Mali idareler seçimlerinde biz Bursa'da 17 İlçenin 10'nunda 2. parti durumundayız. Elimizde bir veri olarak değerlendirebileceğimiz şeylerden biri bu ve bu 10 ilçenin içinde İznik yok ama bir de üstüne şu anda ciddi mânada güçlü olduğumuz ilçelerde var. O yüzden zaten az önce 17 ilçenin 17'sindede biz seçim almaya çok yakınız dememin sebebi de bu verilerin belli bir süzgeçten geçirilmesinden sonra ortaya çıkıyor dedi.

 

 

Diğer için tıklayın


2018.12.07 09:43 - Son Güncellenme: 2018.12.07 09:46 - Alican Özbay
A