Azaerbaycan'da ABD protestosu

Azaerbaycan'da ABD protestosu

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına bir tepki de Azerbaycan'dan geldi. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptığı yaptırımlar protesto edildi.

2018.08.14 15:41 - Son Güncellenme: 2018.08.14 15:41 - Dünya
A
Azaerbaycan'da ABD protestosu

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını kınayan Azerbaycan vatandaşları, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği önüne toplandı. ABD'nin uyguladığı yaptırımları lanetleyen kalabalık, "Yaşasın Türkiye, yaşasın Erdoğan", "Dolarları yakın" "Türkiye-Azerbaycan" diye birlik ve kardeşlik sloganları attı. Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığıyla dünyanın en güçlü devletlerinden birine çevrilmekte olduğunu belirten Muharrem İsmayılov, "Bugün Türkiye'nin yanında Azerbaycan, Pakistan, Katar ve orta Asya ülkeleri kardeş gibi duruyorlar. ABD, 15 Temmuz darbesini yapmak istedi, yapamadı. Kötülükler yaptı ama olmadı. Şimdi de finansal kriz oluşturmak istiyor" dedi. Azerbaycan halkının kalbinin her zaman Türkiye ile birlikte çarptığını vurgulayan İsmayılov, "Bir hakikaten bir millet, iki devletiz. Türkiye'nin kederleri bizimdir. Türkiye'nin yanında olmak bize onur kaynağıdır" diye konuştu. 

Nazim Acalov ise, "ABD ve ona yandaş olan bazı kapitalist ülkeler Türkiye'nin bölgede artan siyasi ve ekonomik nüfuzuna zarar vermek için yaptırımlar uyguluyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Hiç kimse Türkiye'nin kudretine engel olamaz" ifadelerini kullandı. 

Üzerinde ABD doları çizilmiş kağıtları yakan protestocular Türk mallarını almalarına özen göstermeleri için vatandaşlara seslendi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.14 15:41 - Son Güncellenme: 2018.08.14 15:41 - Ali Yaşar
A