Ayin sırasında istismar protestosu

Ayin sırasında istismar protestosu

ABD'de, Katolik rahiplerin çocuklara cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili davayı örtbas ettiği ileri sürülen Kardinal Donald Wuerl, kilisedeki ayin sırasında protesto edildi.

2018.09.03 10:02 - Son Güncellenme: 2018.09.03 10:06 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Ayin sırasında istismar protestosu

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde, yüzlerce Katolik rahibin binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından, geçmişte bununla ilgili davayı örtbas ettiği ileri sürülen kardinal, kilisede protesto edildi. 

Kardinal Donald Wuerl, Washington'daki bir Katolik kilisesinde yapılan pazar ayini sırasında, Pennsylvania eyaletinde ortaya çıkan çocuk istismarı skandalı ile ilgili Washington Başpiskoposluğunu savunan açıklamalarda bulundu. 



Hakkında, Pittsburg'da piskoposluk yaptığı dönemde söz konusu davayı örtbas ettiği iddiası bulunan Wuerl, kilisede bulunanlardan "yargıda yaptığı hataları" ve "yetersizlikleri" için kendisini affetmelerini istedi. 

Wuerl'un, Papa Franciscus'a bağlı kalma isteğinde de bulunması üzerine, kilisedekiler arasında bulunan Brian Garfield "Kendinden utan" diye bağırmaya başladı. 

TEPKİSİNİ SIRTINI DÖNEREK GÖSTERDİ 

Kilisedeki Katoliklerden Mary Challinor da tepkisini göstermek için Kardinal Wuerl'e arkasını döndü ve kollarını bağladı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.03 10:02 - Son Güncellenme: 2018.09.03 10:06 - HABER MERKEZİ
A