Aydın'dan Pars Kiremit arazisi tepkisi

Aydın'dan Pars Kiremit arazisi tepkisi

MHP Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Pars Kiremit arazisi üzerinde yapılan plan değişiklikleri bize göre her yönüyle tartışmalı olup, özellikle bu dönemde meclisten geçirilmesi doğru olmamıştır" dedi.

2017.06.20 15:51 - Son Güncellenme: 2017.06.20 16:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Aydın'dan Pars Kiremit arazisi tepkisi

Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda yerel meclislerin gündemine gelen plan değişiklikleri göstermiştir ki dönüşüm söylemi ve 0.50 emsal artışı isteği gerçek anlamdaki kentsel dönüşümü amacından saptırmıştır. Sermaye ve siyasi güç birlikteliğine istinaden plan değişiklik istekleri ardı ardına gelmektedir. Tarla vasfındaki arazilerin birkaç sene önceden toplanarak plan değişikliğine gidilmesi, verilen emsal değerleri, 70 metre yükseklik izni gibi veriler ve en önemlisi şehrin teknik odaları ve dinamiklerince tartışılmayan projeler bu iddialarımızı güçlendirmektedir. Pars Kiremit arazisi üzerinde yapılan plan değişiklikleri ise bize göre her yönüyle tartışmalı olup, özellikle bu dönemde meclisten geçirilmesi doğru olmamıştır. Çok kısa bir süre sonra Bursa altından kalkamayacağı bir yükün altına girmiş olacaktır."

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ve ailesine ait olan Pars Kiremit arazisinde özel plan değişikliği yapılarak aileye milyonlarca lira rant sağlandığı iddia edilmişti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.06.20 15:51 - Son Güncellenme: 2017.06.20 16:34 - HABER MERKEZİ
A