Ayda 3 kalıp çikolata tüketmek o riski azaltıyor

Ayda 3 kalıp çikolata tüketmek o riski azaltıyor

Yapılan yeni bir bilimsel çalışmaya göre, ayda 3 kalıp çikolata tüketmek kalp yetmezliği riskini yüzde 13 oranında azaltıyor. Araştırmada, kakao çekirdeğinde bulunan flavonoidler olarak adlandırılan bileşenlerin, kan damarlarındaki iltihapları yok ederek kan damarları olumlu yönde etkilediği keşfedildi.

2018.08.28 15:06 - Son Güncellenme: 2018.08.28 15:07 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Ayda 3 kalıp çikolata tüketmek o riski azaltıyor

 

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin bu hafta Münih'te sunduğu araştırmalar arasında yer alan buluş çikolata severleri çok sevindirecek. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, ayda 3 kalıp çikolata tüketen insanların, hiç çikolata tüketmeyenlere oranla kalp yetmezliği hastalığına yakalanma oranı yüzde 13 daha az.

'FAKAT, ÇİKOLATANIN HER GÜN TÜKETİMİNDE İSE KALP YETMEZLİĞİ RİSKİ YÜZDE 17 ORANINDA ARTIYOR'

Mirror'da yer alan habere göre, Uzmanlar, kakao çekirdeğinde bulunan flavonoidler olarak adlandırılan bileşenlerin, kan damarlarındaki iltihapları yok ederek kan damarları olumlu yönde etkilediği belirtti. Bunun birlikte uzmanlar çikolatanın tüketim miktarına çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerken, her gün çikolata tüketen birinin ise kalp yetmezliğine yakalanma riskinin yüzde 17 oranında arttığını dile getirdi.

'ÇİKOLATA İYİ KOLESTROLU ARTTIRIYOR'

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dr Chayakrit Krittanawong, "Çikolatanın, enflamasyonu azaltan ve iyi kolesterolü artıran önemli bir flavonoid kaynağı olduğuna inanıyorum. En önemlisi ise, flavonoidler nitrik oksidi artırabilir. (Nitrik oksid, kan dolaşımına yardımcı olan kan damarlarını genişleten bir gazdır)" yorumunda bulundu.

'YOĞUN KAKAOLU VE ŞEKER KATKISI AZ ÇİKOLATALAR TERCİH EDİLMELİ'

Tüketilen miktarın çikolatadan alınacak fayda konusunda belirleyici olduğunu aktaran Dr Chayakrit Krittanawong, yoğun kakaolu ve şeker katkısı az olan çikolataların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2018.08.28 15:06 - Son Güncellenme: 2018.08.28 15:07 - HABER MERKEZİ
A