AVM'deki iş yeri deposunda 'ölüm' satıyor

AVM'deki iş yeri deposunda 'ölüm' satıyor

Ankara'da bir AVM'deki iş yeri deposuna yapılan baskında polis ekipleri bile şaşkına uğradı. AVM'de vücut geliştirme üzerine vitamin ilaçları satan mağaza sahibi E.E.'nin iş yeri deposunu free shop'a çevirdiği ortaya çıktı.

2018.08.16 21:55 - Son Güncellenme: 2018.08.16 21:55 - Güncel
A
AVM'deki iş yeri deposunda 'ölüm' satıyor

ABD ve Hindistan üzerinden yurda kaçak yollarla soktuğu cinsel içerikli ürünleri gemiyle İstanbul gümrüğünden kaçak olarak geçirdiği tespit edilen E.E.'nin, ardından da kara yoluyla getirdiği ürünleri iş yeri deposuna yerleştirdiği belirlendi.

Müşteri potansiyelini özellikle free shop ve eczanelerden cinsel içerikli ürün almaya utanan vatandaşlardan oluşturan şüphelinin, bu yöntemle 350 bin liralık vurgun gerçekleştirdiği saptandı. Yurt dışından 2 liraya getirdiği cinsel içerikli ürünleri el altından 20 liraya pazarlayan şüphelinin ürünleri satarken müşterilere Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı diye belirttiği öğrenildi.

Başkentte bir AVM'nin deposuna yapılan baskında Hindistan ve ABD'den yurda kaçak yollarla sokulan binlerce cinsel içerikli hap, zayıflama hapı ve sprey ele geçirildi. Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele şubesi ekiplerince AVM'deki iş yerine yapılan baskının ardından gözaltına alınan E.E.'nin yurt dışından 2 liraya getirdiği ürünleri müşterilerine 20 liraya pazarladığı ortaya çıktı. E.E.'nin bu yöntemle piyasa değeri 30 bin lira olan ürünlerden 350 bin lira vurgun yaptığı saptandı. Cinsel içerikli ürünleri gemi yoluyla İstanbul gümrüğünden kaçak yollarla yurda sokan şüphelinin daha sonrasında ürünleri kara yoluyla Ankara'ya getirdiği bildirildi.

İnsan sağlığı için çok tehlikeli

Yurda kaçak yollarla sokulan ürünlerin gerekli testlerden geçmediği saptandı. Özellikle kalp krizi riskini arttırdığı tespit edilen ürünlerin şüpheli E.E. tarafından müşterilerine Sağlık Bakanlığı'nca onaylı diye satıldığı belirlendi. Kaçak olduğu için Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli testlerden geçmediği ve insan sağlığı için büyük bir tehdit oluşturduğu belirlenen ürünlerin kalp krizi riskini arttırdığı belirtildi.

Hedef olarak free shop'a gitmeye utanan vatandaşları seçmiş

Şüpheli E.E.'nin müşteri pazarını özellikle free shop ve eczanelerden cinsel içerikli ürün almaya utanan vatandaşlardan oluşturduğu öğrenildi. AVM içinde vücut geliştirme üzerine ürünler satan mağazanın deposunda gizlediği cinsel ürünleri pazarlayan E.E.'nin Kaçakçılık şubesi ekiplerince iş yeri deposuna yapılan baskının ardından suçüstü yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.08.16 21:55 - Son Güncellenme: 2018.08.16 21:55 - Büşra Dikilitaş
A