Avcı'dan Arda Turan açıklaması

Avcı'dan Arda Turan açıklaması

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Antalyaspor'u 4-0 mağlup eden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, milli takım arasından sonra kazanmalarının önemli olduğunu söyledi.

2018.09.16 20:59 - Son Güncellenme: 2018.09.16 21:00 - Spor
A
Avcı'dan Arda Turan açıklaması

Abdullah Avcı, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında  yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Antalyaspor son iki maçında İstanbul'da Beşiktaş'a karşı kazandı ve  Çaykur Rizespor'u mağlup etti.Oyuncu kalitesi olan, düzgün ayaklı oyunculara  sahip bir takım. Başında da çok değerli bir isim var. Oyunun içinde baskılı  oynamak ve bunu hissettirmek istedik. Yüzde 70 ile topa sahip olduk, rakip ceza  sahasına 38 kez girmişiz. Sabırlı oynayıp üçüncü golle skor emniyetini aldık.  Hedefe giderken de skor ne olursa olsun oyun disiplininden kopmadan devam etmemiz  gerekiyor. Bugün net bir skor aldık. Milli aradan sonra kazanmak önemliydi.  Antalyaspor'a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum."

Arda Turan açıklaması

Avcı, Arda Turan'ın sağlık durumu hakkındaki soruya, "Arda'nın bir  dahaki milli takım arası ile cezası bitiyor. Dört hafta önceye kadar takım  antrenmanlarına girmişti, çok iyi bir durumdaydı. Atletico'daki fiziksel durumunu  yakalamıştı. Daha sonra ise belinden sakatlık oldu, 1 haftadır takımın içine  girmeye başladı. Arda'nın cezası bitecek ama fiziksel durumunu adım adım takip  ediyoruz." yanıtını verdi.

İrfan Can Kahveci'nin performansını da değerlendiren deneyimli teknik  adam, "1,5 senedir beraberiz, geldiği günle bugün arasında hem zihinsel hem  fiziksel hem de taktiksel olarak gelişim gösteriyor. Özellikle oynadığı mevki ile  ilgili pozisyon bilgisi de gelişim gösteriyor. Biz de formayı veriyoruz. Çok  önemli bir rekabetin olduğu bir bölgede oynuyor. O bölgede 6 oyuncumuz var.  İrfan'ın gelişimi bizim için de Türk futbolu için de önemli. Rakip ceza sahasına  girmiyorsun, şut atmıyorsun denildiği yerde son maçlarda 2 gol attı ve asist  yaptı." yorumunda bulundu.

Abdullah Avcı, takımdaki 3 sol bekin sakatlığının hatırlatılması  üzerine, "Uğur çok akıllı bir oyuncu, ne zaman ihtiyaç olursa takımımıza katkı  veriyor. Clichy pazartesi takımla beraber başlayacak, Karim'in de birkaç gün  sonra çalışmalara başlamasını bekliyoruz. Uğur bu süreçte son derece sağlıklı bir  performans verdi. Tabii ki kendi mevkisinde oyuncu ile oynamak farklı oluyor."  şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, Medipol Başakşehir'in zirve mücadelesi  vermesine rağmen taraftar sayısının düşük olması hakkında ise şu ifadeleri  kullandı:

"Bununla ilgili hem kulübümüz hem de biz çalışmalarımızı yapıyoruz.  Buradan da taraftarlara seslenmek istiyorum, harika bir stat, harika bir takım,  son 3 senedir de kafaya oynuyor. Gündüz saat 5, bundan güzel bir ortam olmaz. Biz  onların sayısının çoğalarak gitmesini istiyoruz. Avrupa oynadık, ligin  tepesindeyiz, artık rica ediyoruz. Bu artış birden olmuyor tabii ki. Yarıştığımız  takımlar 100 senenin üzerinde takımlar. Takımın gidişatı ile beraber bunun yavaş  yavaş artacağına inanıyoruz."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.16 20:59 - Son Güncellenme: 2018.09.16 21:00 - Büşra Dikilitaş
A